Zondoorstoofde, rijpe rode wijn boordevol rijp rood en donker fruit met tonen van bessen, bramen en een gebrande ondertoon met een hint van balsamico en een vleugje specerijen. Lees meer..
Deze zondoorstoofde, rijpe rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Nero d'Avola druiven, een inheems druivenras dat zeer typerend is voor Siciliaanse rode wijnen en inheems ook wel Calabrese genoemd wordt. Deze wijn wordt gedurende 6 maanden op Franse eikenhouten barriques (vaten van 225 liter) gerijpt en verkrijgt hieruit zijn vanille tonen. Door deze houtrijping worden de van nature in Siciliaanse wijnen aanwezige gebrande tonen gecomplementeerd welke te wijten zijn aan de vulkanische bodem waarop de wijngaarden aangeplant zijn. De intense, rijpe neus van donker fruit samen met de donkerpaarse kleur met rode gloed doen zeer uitnodigend aan. Aroma's van zowel rijp donker als rood fruit met tonen van onder meer bessen en bramen komen je tegemoet, alsmede een ietwat gebrande ondertoon, een hint van balsamico en een vleugje kruiden. De smaakbeleving is zacht, rond en rijp met wederom veel zondoorstoofd donker fruit gevolgd door een lang aanhoudende, zachte, sappige afdronk die lang doet nagenieten. Deze wijn laat zich uitstekend serveren bij een barbecue, bij Ossobuco en bij diverse pastagerechten en antipasti. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Cantina Cellaro bevindt zich in Sambuca di Sicilia, een kleine gemeente in het Westen van Sicilië. De wijnteelt is hier sinds het begin der tijden aanwezig geweest en is tot op de dag van vandaag één van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor zowel de gemeente als het eiland Sicilië. Cantina Cellaro is erop gefocust deze traditie in ere te houden en streeft ernaar om ieder jaar weer de mooiste wijnen van het gebied te produceren die zowel representatief zijn voor Sicilië als voor haar geschiedenis. De wijngaarden van Cantina Cellaro bevinden zich op 300 tot 600 meter boven zeeniveau en de bodemsamenstelling is uitermate geschikt voor de productie van kwaliteitswijnen. Cantina Cellaro laat dan ook op bijzonder mooie wijze zien wat voor moois Sicilië en haar wijnproductie te bieden hebben.
Typisch Sicilië, mooi kruidig, veel rijp fruit
lekker sappig glaasje met een subtiele kruidigheid
erg lekker
Typisch Sicilië, mooi kruidig, veel rijp fruit
lekker sappig glaasje met een subtiele kruidigheid
erg lekker
Zondoorstoofde, rijpe rode wijn boordevol rijp rood en donker fruit met tonen van bessen, bramen en ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen