Vite Colte Barolo Riserva 2010 Essenze D.O.C.G. - Piëmonte, Italië

Bijzonder zachte, rijpe rode wijn van uitsluitend de beste Nebbiolo druiven uit de beste wijnjaren. Overrijpe tonen van bramenjam, drop, chocolade, vanille en bessen bieden het ultieme genot voor de smaakpapillen. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!



Deze bijzonder aangename, zachte, rijpe rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Nebbiolo druiven zoals dat verplicht is voor -onder meer- Barolo's. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden groeien op een hoogte van 280 tot 380 meter boven zeeniveau. De wijngaarden waarop de druivenranken zijn aangeplant houden weinig vocht vast, waardoor de druivenranken hard moeten werken om aan hun voedingsstoffen te komen, wat de kwaliteit van de druiven daarmee de wijn ten goede komt. Bovendien wordt deze Barolo Riserva Essenze uitsluitend geproduceerd in de jaren dat de (klimatologische) omstandigheden perfect waren om de maximale potentie uit de druiven te halen.

Deze Barolo Riserva Essenze 2010 wordt 36 maanden op eikenhouten gerijpt en rijpt vervolgens, zoals vereist, nog eens 24 maanden op fles voordat deze op de markt gebracht wordt. Door deze 'dubbele rijping' krijgen de aroma's en smaken de tijd om zich te ontwikkelen en zich van hun mooiste kant te laten zien. Het robijnrode aanzicht met granataatrode reflecties doet uitnodigend aan, evenals het boeket uitgesproken, volle, rijpe boeket met tonen van viooltjes, bramenjam, drop en een vleugje kruidnagel. De belofte die de aroma's doen voor de smaak wordt ruimschoots ingelost met een bijzonder volle, ontwikkelde, zijdezachte smaakbeleving die niet alleen boordevol rijp donker fruit zit, maar ook tonen van chocolade en bessen toont, welke op hun beurt in de lang aanhoudende afdronk ruimer aan bod komen. Een zéér bijzonder glas wijn met een uitzonderlijke diepgang en elegantie. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met stevige (wild)vleesgerechten, krachtige kazen, gestoofde kalfswang en een stevige pasta. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Het wijnhuis Terre da Vino is gevestigd in Barolo, de wijnhoofdstad van Piëmonte in het noorden van Italië, en is in 1980 opgericht met als doel het produceren van D.O.C. en D.O.C.G. wijnen. Men maakt hier een grote diversiteit aan wijnen, wit, rosé, rood en mousserende wijnen, zowel droog als zoet. Kwaliteit staat voorop. Er vindt een strenge selectie plaats met betrekking tot de rijpheid van de druiven. Alleen de allerbeste rijpe en intacte druiven worden gebruikt voor het maken van hun wijnen. Er worden geen concessies gedaan aangaande de kwaliteit en de wijnen van Terre da Vino zijn dan ook van constante kwaliteit, zelfs in mindere jaren.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Piëmonte
  • Land: Italië
  • Druivenras: Nebbiolo
  • Smaak: Volle, rijpe, zachte rode wijn
  • Wijnhuis: Terre da Vino
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Wil Geplaatst op 22 Augustus 2020 at 11:08

Wat een genot!


Jean-Philippe Geplaatst op 4 Augustus 2020 at 17:32

Mogelijk één van de meest bijzondere wijnen die ik ooit gedronken heb! Wát een pracht!!


5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen