Bernardus Pinot Noir - Carmel Valley, Californië, VS

Zeer uitnodigende, zachte rode wijn gemaakt van Pinot Noir druiven. Een neus en smaakbeleving van rijpe zwarte kersen, bessen, vanille, een klein zuiveltje en een vleugje kruiden, gevolgd door een zachte, lang aanhoudende afdronk. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!



Deze intens fruitige, zachte rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Pinot Noir druiven van de wijngaarden in Santa Lucia Highlands. Dit gebied staat bekend om zijn vele zonuren en verfrissende wind in de middag: de ideale omstandigheden voor de Pinot Noir druif. De heldere, robijnrood gekleurde wijn heeft zowel een zeer uitnodigende kleur als zeer aangename aroma's die doen denken aan rijpe zwarte kersen, bessen, vanille en een klein zuiveltje. Deze laatste is afkomstig van de malolactische gisting die deze wijn ondergaat: het omzetten van het frissere appelzuurtje in een zachter, eleganter melkzuurtje. De smaakbeleving is klassiek en verfijnd en doet haast denken aan een klassieke Bourgogne. Afwisselend rood en zwart fruit vullen elkaar perfect aan met in de achtergrond een vleugje kruiden en tonen van vanille door de 10 maanden houtlagering op Frans eikenhout. De elegante afdronk met veel rijp fruit houdt lang aan is een waar genot. Deze wijn laat zich perfect combineren met een mooi stuk rood vlees of wild, maar komt ook uitstekend tot zijn recht bij diverse lichtere pasta's, kazen of een mooie paté. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius, maar deze wijn kan naar wens terug gekoeld worden tot circa 15 graden Celsius.

Bernardus Winery is gelegen in Californië in de Carmel Valley en werd in 1989 opgericht door de Nederlandse autocoureur Ben Pon. Hij koos dit gebied vanwege zijn op het Westen gerichte wijngaarden met hete dagen en relatief koele nachten. Het doel was om hier wijn te produceren die zich kan meten met de beste wijnen ter wereld. Inmiddels genieten de wijnen van Bernardus Winery bekendheid over de gehele wereld met een portfolio van diverse wijnen, gemaakt van verschillende druivenrassen, waaronder de alom bekende Bernardus Chardonnay en Pinot Noir, maar ook een klassieke Bordeaux blend (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot) en diverse Pinot Noir's en Sauvignon Blanc's. Tegenwoordig beschikt Bernardus Winery niet alleen over wijngaarden in de Carmel Valley, maar ook in Monterey Bay en gebruikt men de verschillende appellations om nuances in de blends aan te brengen.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Carmel Valley
  • Land: Verenigde Staten
  • Druivenras: Pinot Noir
  • Smaak: Fruitige, zachte, elegante rode wijn
  • Wijnhuis: Bernardus Winery
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 16 - 18°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Riciardo Totti Geplaatst op 8 Oktober 2019 at 15:44

One of the most beautiful Pinot Noir's of California!!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen