Aurora Winery Cabernet Franc 2015 - Batroun, Libanon

Zéér bijzondere, spectaculaire Cabernet Franc van Aurora Winery. Een boventoon van rijp rood fruit met een aardse ondertoon die voor diepgang en spanning zorgt. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Deze zéér bijzondere, Libanese rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Cabernet Franc druiven, afkomstig van de eigen wijngaarden van Aurora Winery, gelegen in de bergen van de Batroun-regio. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van circa 850 meter op een mineraalrijke kleibodem. Van deze niet alleen bijzondere, maar ook exclusieve wijn, worden slechts 1500 flessen per jaar gemaakt. De druiven worden gedurende de eerste of tweede week van September handmatig geoogst, afhankelijk van de metingen. Het doel is namelijk om de druiven precies op het juiste moment te oogsten om zo met de perfecte suikergraad en ontwikkeling, exact de juiste dichtheid en natuurlijke aroma's van de druif naar voren te laten komen in de wijn.

Deze Cabernet Franc typeert zich door zijn levendige, maar donkerpaarse kleur en zachte, ietwat verfrissende neus met naast de tonen van rijp rood fruit, ook duidelijk aardse tonen zoals je die van een Cabernet Franc mag verwachten: takjes, twijgjes, herfst. De smaakbeleving is zijdezacht met een duidelijke boventoon van wederom rijp rood fruit en ook hier weer een stevige, aardse ondertoon die de wijn niet alleen diepgang en spanning geeft, maar ook een zeer verleidelijk karakter dat doet verlangen naar meer. Tevens is zowel in de neus, als smaakbeleving én afdronk een duidelijke toon van vanille te bespeuren door de houtrijping die deze wijn gedurende 12 maanden ondergaat. De smaakbeleving gaat over in een volle, ronde afdronk die perfect in balans is, met een ietwat scherp randje dat zich vooral uit in spanning en diepgang, gevolgd door een zacht, intens karakter. Deze wijn laat zich perfect combineren met diverse vleesgerechten van wild zoals zwijn en hert, maar combineert ook heerlijk me goulash, tournedos of gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur voor deze wijn is ongeveer 18 graden Celsius.

Aurora Winery laat het unieke, typerende, complexe karakter van de Batroun-regio in haar wijnen naar voren komen. Haar diversiteit aan bodemsamenstellingen biedt een mix van klei en kalksteen, gelegen op een rotsgebergte van kalksteen. De wortels van de druivenranken moeten hierdoor hard werken en diep graven om voedingsstoffen te verkrijgen uit de bodem. Ook de mineraliteit die deze bodemsamenstelling biedt, komt duidelijk naar voren in de wijnen van Aurora Winery. Daarnaast genieten de wijngaarden gemiddeld circa 300 dagen zon per jaar en worden de druiven blootgesteld aan de perfecte omstandigheden. Hierdoor staan de wijnen van Aurora Winery dan ook bekend om hun elegantie en complexe structuur.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Batroun
  • Land: Libanon
  • Druivenras: Cabernet Franc
  • Smaak: Stevige, elegante, volle rode wijn
  • Wijnhuis: Aurora Winery
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Charissa-lo Geplaatst op 1 Augustus 2020 at 12:49

klassiek, verfijnd, uniek!


Jilz Geplaatst op 31 Juli 2020 at 10:31

Briljante wijn!!!


Bert de Groot Geplaatst op 29 Februari 2020 at 11:59

Wát een bijzondere Cabernet Franc! Ik ben er absoluut liefhebber van, maar een Cabernet Franc van dit kaliber heb ik helaas maar zelden mogen genieten. SUPER!


4.65 sterren op basis van 3 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruik van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Manage cookies