Tawny Porto Quinta Santa Eufemia - Douro, Portugal Top Tawny!
€15,00 €13,95

Tawny Porto Quinta Santa Eufemia - Douro, Portugal

Mooie ronde Tawny Port. ...Meer informatie


Deze op houten vaten gerijpte porto onderscheidt zich door zijn roodbruine tot oranje “tawny” kleur. In de geur vindt men gedroogd fruit waarbij elegante aroma’s van koffie en kokosnoot zorgen voor de verleiding. De smaak is mooi rond met een typische smaak van vanille, noten en karamel.

De Quinta (zelfstandig wijndomein) de Santa Eufémia werd opgericht in 1894 door Bernardo Rodrigues de Carvalho en situeert zich aan de linkeroever van de Douro op een hoogte van 300 m tussen Peso da Régua en Pinhão, in het hart van oudst erkende wijnregio van de wereld: de Douro. Dit domein beschikt over 40 ha wijngaarden waarin alle typische druivensoorten voor de portwijnen vertegenwoordigd zijn. Ook hier vormen de bodem van leisteen en de terrasbouw het typische beeld van het landschap. Op het domein van de Quinta Santa Eufêmia worden pareltjes van portwijn geproduceerd volgens de traditionele methode, maar met een eigen karakteristieke stempel van de familie Carvalho, die al sinds de oprichting van de quinta aan het roer staat. Quinta de Santa Eufemia wordt op dit moment geleid door Pedro Carvalho. Door de lage productie zal je deze porto slechts zelden tegenkomen buiten Portugal, maar binnen Portugal onderscheidt hij zich van de rest door zijn top kwaliteit en wordt hij ten zeerste gewaardeerd.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Douro
  • Land: Portugal
  • Druivenras: Touriga Nacional / Touriga Franca / Tinta Roriz / Tinta Barroca
  • Smaak: Mooie ronde Tawny Port.
  • Wijnhuis: Quinta de Santa Eufemia
  • Houdbaarheid: Meerdere jaren
  • Serveertemperatuur: 12 - 14°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


arnaud Geplaatst op 30 September 2016 at 15:10

Vergist u zich niet? CASA de santa eufemia en QUINTA de santa eufemai zijn inderdaad porthuizen van de familie Carvalho. De getoonde flessen zijn van Casa (Pedro Carvalho), en niet van Quinta.


Joachim B. Geplaatst op 27 Juli 2015 at 22:26

Erg lekkere Port!


Johnson Geplaatst op 4 Mei 2015 at 17:00

Tawny Port like it should be, GREAT!


Rodolf Kramer Geplaatst op 10 April 2015 at 11:52

Heel veel Port voor een scherpe prijs, erg lekker.


5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen Uw review toevoegen