Pérséïdes Château Khoury 2009 - Bekaa Vallei, Libanon
39,95

Pérséïdes Château Khoury 2009 - Bekaa Vallei, Libanon

Deze klassieke blend van Syrah, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druiven biedt een intense, diep paars gekleurde wijn met veel rijp fruit, een vleugje kruiden en een aardse ondertoon, gevolgd door een volle, stevige smaakbeleving en krachtige, maar za ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!De Pérséïdes van Château Khoury bestaat uit een combinatie van klassiek Franse druivenrassen, namelijk Syrah, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druiven. De intense, diep paarse kleur komt overeen met de volle, krachtige aroma's die deze wijn biedt. In de neus biedt zij tonen van rijp donker fruit zoals bessen en kersen, een vleugje kruiden en aardse tonen. De smaakbeleving is vol, stevig en intens met veel rijp fruit, afkomstig van de Syrah druif, als ook aardse tonen en een hint van groene paprika door de Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon druif. De afdronk is vol, krachtig en zacht. Deze wijn laat zich perfect combineren met stevige vlees- of wildgerechten, Côtes à l'Os, entrecôte en bavette.

Alhoewel Château Khoury zoals we het vandaag kennen pas in 2002 werd gebouwd, werden in 1995 de eerste wijngaarden aangeplant. Château Khoury is gevestigd in de Bekaa Vallei en Raymond en Brigitte El Khoury plantten de eerste druivenstruiken aan op de Oostelijke uitlopers van Mount Lebanon op een hoogte van 1300 meter in een gebied dat na de de Libanese burgeroorlog verlaten achter bleef. De ligging van de wijngaarden als ook de bodemsamenstelling en de blootstelling aan de elementen in dit gebied, geven de wijnen een zeer bijzonder karakter. Tevens behouden de druiven -met name die van de witte wijnen- hun frisheid in tegenstelling tot lager gelegen wijngaarden die worden blootgesteld aan extreme hitte en weinig verkoeling genieten. Sinds 2004 produceert Château Khoury haar eigen wijnen onder leiding van het echtpaar El Khoury: Raymond en Brigitte. Zij worden op hun beurt ondersteund door hun zoon Jean-Paul die in Reims oenologie heeft gestudeerd en zich in Frankrijk bij de beste château's heeft verdiept in het proces van wijn maken. De druiven bij Château Khoury worden allen met de hand geoogst om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen en kunnen garanderen.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Bekaa Vallei
  • Land: Libanon
  • Druivenras: Syrah, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc
  • Smaak: Volle, stevige, verfijnde rode wijn
  • Wijnhuis: Château Khoury
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jamille Geplaatst op 22 Februari 2020 at 12:35

Superb wine!


5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen