Château Loupiac-Gaudiet Loupiac 2016 0,375L - Loupiac, Frankrjk 0,375L (DEMI-BOUTEILLE)
10,95

Château Loupiac-Gaudiet Loupiac 2016 0,375L - Loupiac, Frankrjk

Elegante, verfijnde dessertwijn van Sémillon en Sauvignon Blanc druiven. Gesuikerde amandelen, gekonfijt fruit en een vleugje kerrie maken deze wijn zéér bijzonder! ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Deze elegante, verfijnde dessertwijn wordt gemaakt van 90% Sémillon en 10% Sauvignon Blanc druiven, de exacte verhouding waarin het wijnhuis haar druiven aanplant en de perfecte verhouding om de voor Loupiac zo typerende elegantie te verkrijgen. De wijn rijpt na productie nog minimaal 12 maanden "sur lie". Dit wil zeggen dat zij verder rijpt met de droesem die op de bodem van de 'vergistingsvaten' ligt en hieruit verkrijgt zij een typerende, bijzondere hoeveelheid concentraat. De goudgeel gekleurde wijn biedt aromatische tonen van gesuikerde amandelen, gedroogde druiven en een vleugje kerrie. De rijke, volle smaakbeleving biedt tonen van gekonfijt fruit en honing en verkrijgt door enkele verfrissende zuurtjes een bijzonder elegant karakter. De lang aanhoudende afdronk is rijp en aromatisch met wederom een fris zuurtje. Deze wijn laat zich perfect combineren met foie gras, mooie rood- of blauwschimmelkazen zoals bijvoorbeeld Livarot, fruitdesserts, patisserie en kruidige gerechten uit de Oosterse keuken zoals een mooie curry. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 10 graden Celsius.

In 1854 wordt Reinhold Ditimeris, op dat moment één van de belangrijkste ambachtslieden in de strijd tegen Phylloxera, eigenaar van Château de Loupiac. In 1919 wordt het Château verkocht aan Camille Ducau, de grootvader van Marc Ducau, die sinds 1886 eigenaar is van het nabij gelegen Château Pontac. In 1964 komt het Château wederom in bezit van een Marc Ducau die op zijn beurt in 1986 zijn neef Daniel Sanfourche in dienst neemt, die vanaf 1995 de manager van Château Loupiac Gaudiet is. In 1991 voegt ook de vrouw van Daniel Sanfourche, Marie-Laurence, zich bij het wijnhuis om de leiding over het commerciële en administratieve aspect op zich te nemen. Sinds 2014 is hun zoon, Nicolas, ook toegetreden tot het bedrijf met de ambities om het werk van de afgelopen 6 generaties voort te zetten vol passie en liefde voor de regio en het product.

Dit type wijnen maakt in de loop der jaren een ontwikkeling door en zal hierdoor van smaak veranderen. Om u een idee te geven van de ontwikkeling die deze wijn doorloopt:

- Na 2 jaar doet een Loupiac fris, fruitig, licht enigszins kruidig aan. Zij is makkelijk te drinken en breed inzetbaar.

- Na 5 jaar verdwijnt de frisheid geleidelijk en laat zij meer rijkdom en concentraat zien, terwijl het rijpe fruit behouden blijft.

- Na 10 jaar verkrijgt zij een filmend effect in de smaakbeleving waarbij de zuurgraad verdwijnt en de rijkdom plaats maakt voor een grote hoeveelheid concentraat.

- Na 20 jaar doet een Loupiac denken aan witte Port en verkrijgt zij tonen gelijkend op die van rijpe pruimen.

Uiteraard verschilt de ontwikkeling per wijn en is het theoretisch mogelijk dat iedere fles zich anders ontwikkeld. De beste methode om deze ontwikkeling te testen blijft om deze zelf te proeven.

  • Kleur: Wit
  • Wijnstreek: Loupiac
  • Land: Frankrijk
  • Druivenras: Sémillon en Sauvignon Blanc
  • Smaak: Zoete, elegante witte dessertwijn
  • Wijnhuis: Château Loupiac-Gaudiet
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 8 - 10°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Blankert Geplaatst op 1 Augustus 2020 at 12:54

Lekker hoor en niet te zoet


Niederberg Laurens Geplaatst op 27 Juni 2020 at 14:24

zeer verfijnde, niet al te zoete edele dessertwijn. zalig bij foie gras.


5 sterren op basis van 2 beoordelingen Je beoordeling toevoegen