Château Maucaillou 2013 Moulis-en-Médoc - Bordeaux, Frankrijk

Erg bijzondere topwijn uit Moulis-en-Médoc met een weelderig samenspel van rood fruit en donker bosfruit, toast en vanille en een klein zuiveltje ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!



Deze topwijn uit Moulis-en-Médoc, gelegen aan de westoever van de Gironde in Bordeaux, wordt gemaakt van 50% Cabernet Sauvignon, 41% Merlot, 7% Petit Verdot en 2% Cabernet Franc druiven. De Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc geven de wijn haar verfijnde, diepe, volle robijnrode kleur, een elegante, uitnodigende geur en rijpingspotentieel. De Merlot geeft deze wijn haar body, haar fluweelzachte karakter en volle smaken. De Petit Verdot tot slot zorgt voor aanvullende eigenschappen voor de body, kleur en kracht van de wijn en geeft de wijn een zeer specifieke neus. De combinatie van deze 4 druivensoorten zorgt voor een waar genot voor de smaakpapillen!

In de neus biedt deze wijn een weelderig samenspel van rood fruit en donker bosfruit zoals bessen, cranberry en kersen. Ook tonen van vanille en toast zijn hierin verweven, door de 18 tot 20 maanden houtrijping (afhankelijk van het jaar) die deze wijn ondergaat. Deze houtrijping geschiedt op 50 tot 75 procent nieuw Frans eikenhout, wederom afhankelijk van het oogstjaar. In de smaakbeleving komt hetzelfde fruitige boeket terug dat door zijn concentraat een kleine hint van confituur heeft, wederom perfect in balans met tonen van vanille en toast. Daarnaast komen in de smaakbeleving langzaamaan tonen van de malolactische gisting (het omzetten van de frisse appelzuurtjes naar een zachter melkzuurtje) die deze wijn heeft ondergaan, naar voren in de vorm van een klein 'yoghurtzuiveltje'. De lang aanhoudende afdronk bestaat uit een samenhangend spel van afwisselende tonen van rood en donker fruit, gevolgd door een hint van toast en afsluitend met een klein zuiveltje. Een erg bijzondere beleving en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding! Deze wijn laat zich perfect combineren met allerlei klassieke vleesgerechten van bijvoorbeeld kalf, varken, rund, lam, eend, geroosterde kip, wild en verschillende geroosterde, gestoofde of gegrilde gerechten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 16 graden Celsius.

Château Maucaillou werd in 1871 ontwikkeld door de Petit Laroche familie. De naam Maucaillou komt voort uit "mauvais cailloux", wat slechte stenen betekent, en is terug te leiden aan de slechte, rotsachtige ondergrond van het gebied waar geen vegetatie aanwezig was en uitsluitend druivenstruiken konden gedijen. Het wijnhuis werd uiteindelijk in 1875 gebouwd door de Petit Laroche familie. In 1929 werd het huis verkocht aan de bekende Dourthe groep, die meerdere huizen bezit in Médoc, Pessac-Léognan en Saint-Emilion en tevens een bekend negociant is, een 'handelaar' in die wijn opkoopt en doorverkoopt. Château Maucaillou bestaat tegenwoordig niet alleen uit het château, de wijngaarden en de wijnmakerij, maar heeft ook een museum met wijn gerelateerde kunst. Naast Château Maucaillou wordt er in nog drie wijnhuizen wijn geproduceerd door de eigenaren, namelijk Château Duplessis Fabre, Château Cap de Haut Maucaillu en Château Maucaillou Felletin, met een totaal van 26 hectare aan wijngaarden in de Haut-Médoc appellation.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Moulis-en-Médoc, Bordeaux
  • Land: Frankrijk
  • Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Cabernet Franc
  • Smaak: Elegante, verfijnde rode wijn
  • Wijnhuis: Château Maucaillou
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 16 - 18°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Robben Geplaatst op 14 September 2018 at 11:37

Prachtig glas wijn! Nu al op dronk maar dit wordt zeker nog mooier


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen