Bijzonder verfijnde Moulis-en-Médoc met tonen van rijp donker fruit, een hint van kruiden en tonen van cederhout en vanille en een vleugje laurier. Lees meer..
Het jaar 2020 was een jaar vol uitdagingen voor iedere wijnboer. De weersomstandigheden waren onstuimig, het werk in het voorjaar moest anders ingericht worden vanwege de lockdown en de ontwikkeling in de wijngaard verliep wisselend door de wisselende weersomstandigheden. Een ideaal warme nazomer bleek daarentegen precies wat de wijngaarden nodig hadden. Na een wisselend voorjaar zou zich gedurende de zomer een ideaal klimaat aanhouden en hierdoor bleken de oogstomstandigheden dan ook ideaal. Door deze samenloop van omstandigheden laat het oogstjaar 2020 op jonge leeftijd al een zeer fraaie balans zien tussen alcohol, jonge zuren en tannines. Ook het bewaarpotentieel is door deze omstandigheden bijzonder groot.
Deze bijzonder verfijnde Moulis-en-Médoc wordt gemaakt van een combinatie van 54% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot en 6% Petit Verdot druiven en is afkomstig van Château Poujeaux, één van de grootste en bekendste wijnhuizen in Moulis-en-Médoc. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn afkomstig van 35 jaar oude wijnstokken en bevatten daardoor een mooie, verfijnde dosis concentraat. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op Franse eikenhouten vaten, waarvan 30% nieuwe vaten en 70% gebruikte vaten. Dit resulteert in een zachte, verfijnde, intense rode wijn met zeer donker paarse kleur en aroma's van rijp donker fruit zoals zwarte bessen, bramen en een hint van kruiden met in de achtergrond tonen van cederhout en vanille door de houtrijping die deze wijn ondergaat. De smaakbeleving biedt een zachte aanzet en bijzonder verfijnde structuur gezien de relatief jonge leeftijd van deze wijn. De tannines zijn reeds zeer verfijnd en mooi ingekapseld door het fijne fruit. De bijzonder elegante dronk biedt finesse en gaat over in een lange, zeer aangename afdronk. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met gerechten van rood vlees, rode schimmelkazen, elegante wildgerechten en gevogelte. Deze Château Poujeaux Moulis-en-Médoc kan absoluut al gedronken worden, maar heeft een bewaarpotentieel van circa 15 tot 20 jaar na de oogst. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Château Poujeaux is gevestigd in Moulis-en-Médoc, Bordeaux in een elegant, klassiek Frans wijnhuis. De naam Château Poujeaux verscheen voor het eerst in 1806, maar de geschiedenis gaat verder terug met vermeldingen van Terre de Poujeaux die terug gaan tot de Middeleeuwen. Het wijnhuis was toen nog in bezit van Latour Saint Mambert (tegenwoordig Château Latour, 1e Grand Cru Classé, Pauillac) en werd tijdens de 19e eeuw onafhankelijk en begon met de productie van haar eigen wijnen. Terwijl het wijnhuis voorheen in drie onderdelen verdeeld was, werden deze aan het einde van de 20e eeuw samengevoegd en werd het landgoed Poujeaux in 1956 in ere hersteld met haar 70 hectare wijngaarden. In 2008 werd Château Poujeaux overgenomen door de familie Cuvelier, tevens eigenaren van het beroemde Clos Fourtet (1e Grand Cru Classé, Saint-Émilion). Deze beslissing was er voor de familie Cuvelier niet zomaar één. De familie was gecharmeerd van de kwaliteit van de wijnen en het potentieel van het terroir en zou de stijl van Château Poujeaux moderniseren en haar wijnen daarmee één van de meest geliefde wijnen maken.
Bijzonder verfijnde Moulis-en-Médoc met tonen van rijp donker fruit, een hint van kruiden en tonen ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen