Château Qanafar 2012 - Bekaa Vallei, Libanon Top uit Libanon!
44,95

Château Qanafar 2012 - Bekaa Vallei, Libanon

De beste, mooiste en meest verfijnde cuvée van het gelijknamige wijnhuis, gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah druiven. Bijzonder verfijnd, elegant en biedt uiterst veel spanning. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Château Qanafar is dé beste, mooiste en meest verfijnde cuvée van het gelijknamige wijnhuis. Een prachtig donkere wijn met purpere tinten, gemaakt van een gelijke verhouding tussen Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah druiven. In de neus kenmerkt deze wijn zich door zijn rijpe, donkere fruit dat doet denken aan cassis en bramen. Ook de typerend vegetale tonen van Cabernet Sauvignon komen duidelijk naar voren, evenals de duidelijk herkenbare kruidige ondertoon van de Syrah en de elementen van houtrijping zoals toast en vanille. In de smaakbeleving ontpopt deze wijn zich tot een zijdezachte, volle, spannende en elegante wijn die zich absoluut kan meten met de wereldtop. De smaakbeleving van deze wijn draait om het blijven ontdekken van nieuwe smaken die elkaar op een prachtige manier afwisselen en aanvullen. De afdronk van deze wijn is al even zo een genot voor de smaakpapillen en doet je verlangen naar meer. Deze wijn laat zich perfect combineren met een heerlijke Côte a l'Os, een mooie entrecote of bavette. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius. Door het vele concentraat in deze wijn en zijn houtrijping, kan deze wijn nog vele jaren bewaard worden.

Château Qanafar is een wijnhuis dat al jaren in het bezit is van en gerund wordt door dezelfde familie. Zowel het wijnhuis als haar wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 1200 meter, net ten Noorden van het dorp Khirbet Qanafar in het Westelijke deel van de Bekaa-vallei. De wijngaarden zijn in het bezit van de familie en zij dragen dan ook zelf zorg voor de wijngaarden. Het doel van de familie is om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen in haar wijnen en zij dragen deze passie duidelijk uit. Het geloof van de familie is dat 95% van de kwaliteit afhankelijk is van de kwaliteit van de druiven en zij zullen om deze reden nooit druiven kopen of de zorg voor haar eigen wijngaarden uit handen geven. Al haar eigen wijngaarden bevinden zich op minder dan 10 minuten afstand van het wijnhuis en de druiven worden na de handmatige oogst, direct naar het wijnhuis gebracht om er zeker van te zijn dat er alleen schone, verse vruchten de de tanks in gaan. De wijngaarden van Château Qanafar worden niet geïrrigeerd om juist de natuurlijke aroma's en kracht van de druiven naar voren te laten komen in haar wijnen. De filosofie van de familie legt de nadruk op minimale interventie en het produceren van wijnen die het terroir laten zien.

  • Kleur: rood
  • Wijnstreek: Bekaa Valley
  • Land: Libanon
  • Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah
  • Smaak: Volle, stevige, krachtige rode wijn
  • Wijnhuis: Château Qanafar
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jildez Geplaatst op 19 Februari 2020 at 15:30

verbluffende wijn!


Slakjes Pieter Geplaatst op 13 Januari 2020 at 19:32

Mega Top Wijn!


Kloosterman Geplaatst op 8 Oktober 2019 at 17:52

Minimaal zo goed als een mooie Bordeaux en absoluut de top van Libanon!


Timo Geplaatst op 27 September 2019 at 10:51

Briljante wijn!


PaMa Geplaatst op 26 September 2019 at 12:26

Anno 2019 zeven jaar oud, 15,5% alcohol, een kleine 40€...hoge getallen maar laat je niet afschrikken,

als je deze niet hebt geproefd zit er een gat in je wijncultuur.


Bjorn van Alemaat Geplaatst op 31 Maart 2018 at 12:18

Restaurant Die 2 in Vught verrast me telkens met unieke wijnen maar dit is toch echt wel de ontdekking van 2018!!

Moet je een keer geproefd hebben.


Faroud Ali Geplaatst op 9 Februari 2018 at 15:44

Beste wijn ever!


Dutchie66 Geplaatst op 10 Augustus 2017 at 21:09

Bijzonder lekker!


Mazeris Geplaatst op 9 Juli 2016 at 13:28

Als je echt eens iets bijzonders wilt proeven dan kan ik deze "unieke" wijn uit Libanon zeker aanraden. Wat een kracht en een explosie van fruit. Erg lekker en z'n geld meer dan waard.


Grand Bert Geplaatst op 19 Februari 2016 at 10:34

Veel mooier dan Ch. Musar!


F. Van Bohemen Geplaatst op 12 Februari 2016 at 16:16

........echt niet normaal! Doet Bordeaux vergeten.


Yuri Geplaatst op 29 Januari 2016 at 16:24

Wat een explosie van fruit! Zeer rijke smaak en een perfect balans tussen tannine, zuren, houtrijping en overrijp fruit. Erg bijzonder en dat uit een land waar je helemaal geen kwaliteitswijnen zou verwachten.


Moussa Geplaatst op 12 Oktober 2015 at 10:30

Top wijn!


Testosteron Geplaatst op 28 Augustus 2015 at 13:52

Dijk van wijn


Moulinette Geplaatst op 8 Augustus 2015 at 14:41

Ik wist dat er in Libanon wijn gemaakt wordt maar dat het zo goed kan zijn, echt ongelooflijk. Deze fles heb ik van een vriend gekregen die Chateau Qanafar bij Vin Unique had gekocht. Gisteravond is hij opengegaan en ook direct leeggedronken, ik overweeg er nog meer van te bestellen......


Pete Geplaatst op 2 Juni 2015 at 19:45

Great Wine from Libanon!!!!!!!!!!!!!


5 sterren gebaseerd op 16 beoordelingen Uw review toevoegen