Château Khoury Château Symphonie 2009 - Bekaa Vallei, Libanon
28,95

Château Khoury Château Symphonie 2009 - Bekaa Vallei, Libanon

Volle, stevige, harmonieuze wijn gemaakt van een gelijke verhouding van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah druiven. Veel rijp fruit met een groene, ietwat aardse ondertoon, gevolgd door een stevige dronk en volle, lang aanhoudende afdronk ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!De Château Symphonie van Château Khoury bestaat uit een klassieke, Franse blend die lokaal beter bekend staat als de "noble" blend: een combinatie van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah druiven. Voor de productie van deze wijn wordt een samenstelling van 25% van ieder druivenras gebruikt en dit resulteert in een prachtige, harmonieuze wijn waarin de vier verschillende druiven elkaar perfect aanvullen in zowel de neus, smaakbeleving als afdronk. De donkere, diep rode kleur geeft stevige, krachtige aroma's van rijp fruit af, alsmede een vegetale, aardse ondertoon. In de smaakbeleving wederom veel rijp fruit zoals kersen en een vleugje bramen, maar ook cacao en koffie komen hier naar voren, gevolgd door een lang aanhoudende, krachtige afdronk die spanning blijft bieden tot de laatste waarneming. Deze wijn laat zich perfect combineren met stevige vleesgerechten, ragouts en stoofpotjes. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Alhoewel Château Khoury zoals we het vandaag kennen pas in 2002 werd gebouwd, werden in 1995 de eerste wijngaarden aangeplant. Château Khoury is gevestigd in de Bekaa Vallei en Raymond en Brigitte El Khoury plantten de eerste druivenstruiken aan op de Oostelijke uitlopers van Mount Lebanon op een hoogte van 1300 meter in een gebied dat na de de Libanese burgeroorlog verlaten achter bleef. De ligging van de wijngaarden als ook de bodemsamenstelling en de blootstelling aan de elementen in dit gebied, geven de wijnen een zeer bijzonder karakter. Tevens behouden de druiven -met name die van de witte wijnen- hun frisheid in tegenstelling tot lager gelegen wijngaarden die worden blootgesteld aan extreme hitte en weinig verkoeling genieten. Sinds 2004 produceert Château Khoury haar eigen wijnen onder leiding van het echtpaar El Khoury: Raymond en Brigitte. Zij worden op hun beurt ondersteund door hun zoon Jean-Paul die in Reims oenologie heeft gestudeerd en zich in Frankrijk bij de beste château's heeft verdiept in het proces van wijn maken. De druiven bij Château Khoury worden allen met de hand geoogst om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen en kunnen garanderen.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Bekaa Vallei
  • Land: Libanon
  • Druivenras: Cabernet Sauvignon, Cabernet Frank, Merlot en Syrah
  • Smaak: Volle rode wijn
  • Wijnhuis: Château Khoury
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Lex Geplaatst op 14 Maart 2020 at 17:19

Prachtige "klassieke" blend. top!


5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen