Deze crémant heeft in eerste oogopslag een lichtgele kleur, waarin groene schitteringen en een ketting van fijne pareltjes mooi spel spelen. De voor Bourgogne drie voornaamste druivenrassen tonen zich stuk voor stuk van hun beste kant: de rondeur en het aromaboeket van de Pinot Noir; de finesse van de Chardonnay en de speelse frisheid van de Aligoté. De verschillende herkomst van de druiven (Côte de Beaune, Côte de Nuits en Hautes Côte de Beaune) zorgt voor het perfecte evenwicht. De fruitige en discrete aroma’s maken deze crémant nóg verleidelijker. Hier drink je op het niveau van een topchampagne, maar dan wel aan de helft van de prijs! Ideaal als aperitief geserveerd rond de 10 graden Celsius.

Het huis Parigot & Richard is in Bourgogne het enige bedrijf dat uitsluitend mousserende wijn
produceert. Alle druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden, waardoor de kwaliteit al van bij het begin volledig wordt gecontroleerd door de eigen vakkennis van dit huis. De voor Bourgogne typische druivenrassen zijn verspreid over de beste wijngaarden van de streek: 40% Chardonnay afkomstig uit Pernand Vergelesses (waarvan 12% gelegen is op de Grand Cru Corton Charlemagne), 20% Bourgogne Aligoté en 40% Pinot Noir uit Savigny Vergelesses. Crémant is de enige appellatie in Bourgogne waar het toegelaten is om deze verschillende cépages te assembleren. Bij Parigot & Richard gebeurt dit mits naleving van een bijzonder rigoureus draaiboek. De druiven worden manueel geoogst en het persen en de vinificatie gebeuren afzonderlijk per cépage en per origine, waardoor iedere cuvée zijn eigen persoonlijkheid blijft behouden. De assemblage verloopt niet volgens een vast recept en is telkens weer een grote uitdaging, waarbij Parigot al zijn expertise inzet om de constante kwaliteit en de eigen stijl van het huis te bewaren, zijnde een frisse, fruitige en intense Crémant de Bourgogne.

  • Kleur: Wit
  • Wijnstreek: Bourgogne
  • Land: Frankrijk
  • Druivenras: Pinot Noir, Chardonnay en Aligoté
  • Smaak: Frisse, fruitige mousserende witte wijn.
  • Wijnhuis: Parigot & Richard
  • Houdbaarheid: Jong drinken
  • Serveertemperatuur: 10 - 12°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Daisy Geplaatst op 16 Juni 2015 at 21:26

Fijne Cremant met elegante bubbel, mooi citrusfruit in de eerste aanzet, verfijnde smaak en dito afdronk.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruik van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Manage cookies