Deze stevige, volle rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Nero di Troia druiven en heeft een intens rood-paarse kleur, aroma's van rijp, donker fruit en een vleugje drop, in combinatie met tonen van leer. De smaakbeleving is wederom intens, maar ook ver Lees meer..
Deze stevige, volle rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Nero di Troia druiven, een druif die zeer typerend is voor Puglia en met name het gebied rondom Bari, waar de druiven voor deze wijn op circa 300 meter boven zeeniveau groeien. Door de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken (10 tot 15 jaar) heeft de wijn niet alleen een volle smaakbeleving en een aangename dosis concentraat en fruit, maar ook een intens rood-paarse kleur. In de licht kruidige neus biedt de wijn tonen van rijp, donker fruit en een vleugje drop, in combinatie met tonen van leer. De smaakbeleving is vol en wederom intens, maar tevens verfijnd en aangenaam met zeer zachte tannines. Ook komt hier zeer subtiel het melkzuurtje terug dat afkomstig is van de malolactische gisting (het omzetten van de frisse appelzuurtjes naar een zachter melkzuurtje) en de tonen van toast en vanille door zijn houtrijping van 4 maanden. De stevige, zachte afdronk houdt lang aan en is zeer aangenaam. Deze wijn laat zich perfect combineren met een diversiteit aan geroosterde (rood) vleesgerechten die typerend zijn voor de Mediterraanse keuken. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het wijnhuis Progetto Vino di Lorusso Michele, waar de Tagaro-wijnen vandaan komen, wordt op dit moment gerund door Michele, de derde generatie van de Lorusso-familie en ligt in de Itria-vallei in Puglia, Italië. De wijnmaker, Benedetto Lorusso, staat al jaren garant voor de uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding die het wijnhuis biedt. Met zijn Appassimento heeft hij menig hart veroverd en "de eerste Amarone uit het Zuiden van Italië" is dan ook een term die absoluut op zijn plaats is. De Lorusso-familie hecht veel waarde aan de geschiedenis van de Itria-vallei, alsmede aan tradities en lokale gebruiken. Het streven is om jaar in, jaar uit de beste wijnen uit de regio te produceren met een perfecte balans. Ook moet de wijn representatief zijn voor de regio en moeten de unieke aroma's en smaken van de Itria-vallei in de wijnen terug komen. De familie werkt om deze reden dan ook veel met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio zoals Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Susumaniello, Verdeca, Bianco d'Alessano en Minutolo.
Niet te warm inschenken, dan is ie verrassend lekker, bijna soepel
Erg lekker en typisch Puglia, top!
Bijzonder lekker glas wijn en eens een andere druif dan de Negroamaro of Primitivo
Niet te warm inschenken, dan is ie verrassend lekker, bijna soepel
Erg lekker en typisch Puglia, top!
Bijzonder lekker glas wijn en eens een andere druif dan de Negroamaro of Primitivo
Bijzonder lekkere wijn, zeker voor die prijs!
Deze stevige, volle rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Nero di Troia druiven en heeft een inten..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen