2015 Olivier Leflaive Rully 1e Cru "Rabourcé" - Bourgogne, Frankrijk
29,95

2015 Olivier Leflaive Rully 1e Cru "Rabourcé" - Bourgogne, Frankrijk

De ongetwijfelde vaandeldrager van Olivier Leflaive. Finesse en elegantie zijn de sleutelwoorden voor deze elegante, houtgelagerde witte Bourgogne uit 2015. Een mengeling van witte bloesem en honing met een vleugje citronelle en een delicatesse van nootje ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Oogstjaar 2015. Deze wijn is ongetwijfeld de vaandeldrager voor het huis Olivier Leflaive. Finesse en elegantie vormen de sleutelwoorden voor deze wijn. Een mengeling van witte bloesems en honing met een vleugje citronelle, te wijten aan de kalkrijke bodem. Jong komt deze wijn misschien ietwat droog over, maar geen zorgen: na enkele jaren evolueert deze vaste waarde binnen de appellatie tot een ware delicatesse van nootjes en viooltjes.

In oktober 1984 beslist Olivier Leflaive om, met de hulp van zijn broer Patrick en zijn oom Vincent, een eigen bijdrage te leveren tot de reputatie van de grote wijnen van Bourgogne. Een ambitieus plan ontwikkelt zich: de verworven know-how – Olivier Leflaive is een lid van de bekende familie Leflaive, eigenaar van het topdomein Domaine Leflaive - toepassen op de vinificatie en ontwikkeling van witte en rode wijnen van verschillende appellaties uit Bourgogne. Sinds oenoloog Franck Grux de troepen is komen versterken en zijn stempel heeft gedrukt op de wijnbereiding, is deze negociant niet meer weg te denken uit de top van de wijnen uit Bourgogne.

  • Kleur: Wit
  • Wijnstreek: Bourgogne
  • Land: Frankrijk
  • Druivenras: Chardonnay
  • Smaak: Elegante, houtgelagerde Chardonnay
  • Wijnhuis: Olivier Leflaive
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 8 - 10°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jim Geplaatst op 11 Januari 2018 at 13:27

Hele mooie wijn!


kaatje77 Geplaatst op 31 Augustus 2015 at 22:08

Bijzonder lekker!


fvH Geplaatst op 12 Mei 2015 at 19:17

Rully Leflaive, mijn favoriet.


4.65 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen