Popov Winery Cabernet Franc Reserve - Tikvesh, Noord-Macedonië

Bijzonder mooie, houtgelagerde wijn gemaakt van uitsluitend Cabernet Franc druiven. De neus biedt veel rijp fruit, is bijzonder vegetaal en doet sterk denken aan de herfst. De volle smaakbeleving en lange afdronk maken deze wijn tot een waar genot voor de ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Deze bijzondere, typerende wijn wordt gemaakt van uitsluitend Cabernet Franc druiven. Zoals je van een Cabernet Franc mag verwachten, doet de neus denken aan takjes en twijgjes. Daarnaast biedt de wijn aroma's van rijp fruit en een klein vleugje vanille. Ook in de smaak komen de vegetale tonen van de Cabernet Franc en het rijpe fruit duidelijk naar voren. De houtrijping op Franse eikenhouten vaten (225 liter) maakt de wijn zacht en mooi afgerond met een vleugje vanille. Deze wijn laat zich perfect combineren met diverse vlees- en wildgerechten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Het wijnhuis Popov Winery ligt in het Zuiden van Noord-Macedonië in de Tikvesh-regio in Sopot in de gemeente Kavadarci. De Tikvesh-regio is niet alleen het grootste wijngebied van Noord-Macedonië maar ook het gebied waar de wijnen met de hoogste kwaliteit vandaan komen. De regio wordt aan drie kanten afgeschermd door bergen en heeft mede hierdoor een bijzonder geschikt klimaat om wijn te produceren. Daarnaast heeft de Vardar-rivier veel invloed gehad op de samenstelling van de grond wat voor de groei van de druiven belangrijk is. Popov Winery is een familiebedrijf dat werkt met zowel inheemse druivensoorten zoals Vranec en Temjanika als met klassieke druivensoorten. De wijnmaker, Petar Mancev, streeft constant naar een hogere en een consistente kwaliteit van zijn wijnen en zijn succes hierin is af te leiden uit de groei die het bedrijf sinds de oprichting in 2001 heeft doorgemaakt.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Tikvesh
  • Land: Noord-Macedonië
  • Druivenras: Cabernet Franc
  • Smaak: Volle, zachte rode wijn
  • Wijnhuis: Popov Winery
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


JimmieS Geplaatst op 5 April 2019 at 12:34

echt een heerlijke wijn!


Franken Geplaatst op 1 Juni 2018 at 15:51

Altijd een liefhebber geweest van Cabernet Franc door zijn vegetale tonen en dit bewijst maar weer eens waarom! Erg mooi glas wijn !


5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen