Rucahue Red Blend Family Reserva Itata Valley D.O. - Itata Valley, Chili

Stevige, sappige rode wijn met een volle neus en rijpe smaakbeleving. Tonen van groen peper, zwarte bessen en aardse tonen overheersen met onderliggende tonen van bramen, bessen, cederhout, pruimen en een vleugje koffie. Lange, stevige afdronk. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Deze sappige, stevige rode wijn wordt gemaakt van een combinatie van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druiven afkomstig uit de Itata Valley, een wijnstreek die zich in het Zuiden van Chili bevindt. De wijnen die deze wijngaarden voortbrengt dragen de D.O. Itata Valley, een beschermde herkomstbenaming voor wijnen uit deze regio. Één van de redenen waarom deze regio tot de top van de Chileense wijnen wordt beschouwd, is zijn geschiktheid tot de productie van zogeheten cool climate wijnen. Deze wijnen staan bekend om hun verfijnde karakter, hun complexiteit en hun diepgang en zijn tegelijkertijd altijd fris en vol spanning terwijl wijnen uit Noordelijker gelegen gebieden in Chili gedomineerd worden door hun zondoorstoofde karakter. Buiten het feit dat de wijnen meer spanning biedt, maakt het delicate, verfijnde, elegante karakter van cool climate wijnen ze uitstekend geschikt voor de gastronomie en tillen zij wijn-spijs combinaties naar een geheel nieuw niveau!

De donkerpaarse kleur is zeer typerend voor deze druivencombinatie en biedt een volle uitgesproken neus met de voor deze combinatie typerende tonen van groene peper, zwarte bessen en aardse tonen die zich het best laten omschrijven als 'een wandeling in het bos'. De smaakbeleving is vol, stevig en krachtig, maar doet tegelijkertijd zacht aan. Ook hier typerende aardse tonen en tonen van groene peper, alsmede bramen, bessen, cederhout, pruimen en een vleugje koffie. De afdronk is stevig, doch sappig en houdt lang aan. Deze wijn laat zich perfect combineren met stevige vleesgerechten en doet het erg goed bij een barbecue. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Rucahue Family Vineyards bevindt zich de Chileense Central Valley in een familiehuis dat gebouwd werd in 1940. In 1980 verkreeg de (van origine Spaanse) Esturillo familie in Zuid-Westen van de Maule Valley een landgoed onder de naam Fundo Las Cañas. Een ongerept stuk land op een unieke locatie met een ongekend groot potentieel voor het verbouwen van wijngaarden. De bevolking in dit gebied hield zich in 1551 al bezig met wijnbouw, maar pas in de vorige eeuw ontdekte men dat dit gebied mogelijk het beste gebied van Chili is voor wijnbouw. Sinds 1980 streeft de familie het produceren van uitstekende wijnen na en dit streven wordt voorgezet door de Zaror Esturillo familie. Uit deze samenwerking komt tevens de naam van het wijnhuis voort: Rucahue. Dit stamt af van een Indiaans dialect en betekent zo veel als 'een group huizen die samen een familiaire gemeenschap vormen'. Daarnaast is het een verwijzing naar de originele bewoners van het gebied: de Mapuche. In Maule Valley bevinden zich de Las Cañas wijngaarden die samen circa 900 hectare beslaan en zich bevinden aan de oevers van de Loncomilla rivier. Ook bevindt zich aangrenzend aan deze percelen het wijnhuis met haar wijnkelders. In Itata Valley bevinden zich de Larqui wijngaarden en hier vormen de invloeden van zowel de zee als het Andes-gebergte het perfecte huwelijk en creëren zij een optimaal klimaat voor de productie en ontwikkeling van de meest bijzondere wijnen van Rucahue Family Vineyards. De wijnen afkomstig van deze wijngaarden worden van oude wijnstokken geproduceerd en zijn daarmee voller, krachtiger en complexer. Het verfijnde karakter en de diepgang in de wijnen afkomstig uit dit gebied, getuigen ervan dat dit relatief onbekende gebied tot de top van Chili behoort!

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Itata Valley
  • Land: Chili
  • Druivenras: Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc
  • Smaak: Zachte, sappige, soepele rode wijn
  • Wijnhuis: Rucahue Family Vineyard
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Timmermans Geplaatst op 14 Januari 2021 at 10:16

Sappig en stevig, lekker glas wijn!


5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen


Door het gebruik van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Manage cookies