Château Khoury Red Lebanon 2013 - Bekaa Vallei, Libanon
18,95

Château Khoury Red Lebanon 2013 - Bekaa Vallei, Libanon

Deze klassiek Franse combinatie van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Cabernet Franc resulteert in een stevige, krachtige wijn met tonen van kruiden, laurier en aardse tonen. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Deze typisch Libanese, rode wijn wordt gemaakt van de klassieke, Franse druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Cabernet Franc. In de neus biedt de wijn naast kruiden en laurier ook duidelijk aardse tonen. De smaak van de Red Lebanon is zeer aangenaam en biedt naast de rijpe, volle smaken ook voldoende spanning. De afdronk is zacht en fruitig en houdt lang aan. De ideale serveer-temperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Alhoewel Château Khoury zoals we het vandaag kennen pas in 2002 werd gebouwd, werden in 1995 de eerste wijngaarden aangeplant. Château Khoury is gevestigd in de Bekaa Vallei en Raymond en Brigitte El Khoury plantten de eerste druivenstruiken aan op de Oostelijke uitlopers van Mount Lebanon op een hoogte van 1300 meter in een gebied dat na de de Libanese burgeroorlog verlaten achter bleef. De ligging van de wijngaarden als ook de bodemsamenstelling en de blootstelling aan de elementen in dit gebied, geven de wijnen een zeer bijzonder karakter. Tevens behouden de druiven -met name die van de witte wijnen- hun frisheid in tegenstelling tot lager gelegen wijngaarden die worden blootgesteld aan extreme hitte en weinig verkoeling genieten. Sinds 2004 produceert Château Khoury haar eigen wijnen onder leiding van het echtpaar El Khoury: Raymond en Brigitte. Zij worden op hun beurt ondersteund door hun zoon Jean-Paul die in Reims oenologie heeft gestudeerd en zich in Frankrijk bij de beste château's heeft verdiept in het proces van wijn maken. De druiven bij Château Khoury worden allen met de hand geoogst om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen en kunnen garanderen.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Bekaa Vallei
  • Land: Libanon
  • Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Cabernet Franc
  • Smaak: Fruitige rode wijn
  • Wijnhuis: Château Khoury
  • Houdbaarheid: Enkele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Victor Roodhooft Geplaatst op 9 Februari 2018 at 15:10

Franse blend uit Libanon, erg bijzonder en lekker!


beertjeboven Geplaatst op 2 Oktober 2017 at 14:12

Voor wie echts eens iets bijzonders drinken wil, Red Lebanon van Château Koury uit Libanon


Barca67 Geplaatst op 17 Augustus 2017 at 23:07

Mooi etiket en dito wijn


Joost B. Geplaatst op 5 Augustus 2017 at 16:40

Bijzonder lekker! Zeker aan te raden


Hans Geplaatst op 5 Augustus 2017 at 15:55

Typisch Libanese wijn! Erg lekker en een genot om te drinken


5 sterren op basis van 5 beoordelingen Je beoordeling toevoegen