Taylor's 20 Year Old Tawny Port - Douro, Portugal

Zeer verfijnde Port met veel diepgang en elegantie. Tonen van rijpe bessen, krentjes, nootjes, cacao, vijgen en kruiden, gevolgd door een zachte, lang aanhoudende afdronk. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Deze 20 Year Old Tawny wordt gemaakt van de inheemse Touriga Francesca, Tinta Roriz en Touriga Nacional druiven. Na de productie van deze Port rijpt zij nog 20 jaar op eikenhouten vaten van 630 liter waardoor de wijn langzaamaan zijn amberkleur verkrijgt en haar nóg zachtere, rijpere fruittonen dan haar kleine broertje: de 10 Year Old Tawny Port. Taylor's 20 Year Old Port is een subliem voorbeeld van wat tijd en geduld doen met een Port en haar karakteristieke kenmerken. Doordat deze Port 20 jaar op eikenhouten heeft gerijpt is het fruit vele malen milder dan dat dan de 10 Year Old Tawny en vertoont de Port naast de tonen van rijpe bessen, krentjes, rozijntjes, gebrande nootjes en cacao, zoals bij de 10 Year Old Tawny Port, ook een kruidige ondertoon. De smaakbeleving biedt veel diepgang en is zeer geconcentreerd met tonen van rijp fruit en verfijnde houttonen. De weelderige, volle, rijpe afdronk houdt lang aan en is bijzonder aangenaam. Deze wijn laat zich perfect combineren met desserts of gerechten van vijgen, amandelen of karamel. Daarnaast vormt deze Port een uitstekende combinatie met crème brûlée of wilde aardbeiden. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 14 graden Celsius.

Taylor's Port is met haar wijngaarden gevestigd in het hart van de Douro-vallei en werd opgericht in 1692 door Job Bearsley. Drie eeuwen later is Taylor's nog altijd een familiebedrijf onder leiding van Alistair Robertson. In de loop der jaren kocht het wijnhuis verschillende wijngaarden aan onder de namen Vargellas, Terra Feita en Junco waarvan Taylor's haar wereldberoemde Vintage Port's maakt. Het wijnhuis beschikt over ruime reserves houtgerijpte Port waaruit zij haar oudere Tawny's produceert. De druiven bij Taylor's Port worden nog op ouderwetse wijze met de voeten gestampt in zogeheten 'lagares' onder het genot van Portugese muziek.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Douro
  • Land: Portugal
  • Druivenras: Touriga Francesca, Tinta Roriz en Touriga Nacional
  • Smaak: Zeer bijzondere, verfijnde rode Port
  • Wijnhuis: Taylor's Port
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 12 - 14°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Dennis G. Geplaatst op 15 April 2020 at 14:23

Geen goedkope, maar wel een bijzonder lekkere, verfijnde Port. Zéér elegant en ontzettend zacht: top!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen