Trebbiano d'Abruzzo Citra - Abruzzo, Italië
€8,95

Trebbiano d'Abruzzo Citra - Abruzzo, Italië

Fruitige en bloemige witte wijn. ...Meer informatie


Deze wijn wordt gemaakt van de Trebbiano druiven. Ook hier is het bijna niet te geloven hoeveel lekkers we in het glas krijgen. Plezierige, fruitige witte wijn met een hint van peer en appel, afgerond met een bloemig kantje. Deze harmonisch, delicate, sappige maar vooral vriendelijke smaakmaker gedraagt zich als een excellente gastheer bij het aperitief, maar is ook breed inzetbaar bij allerlei visschotels. Serveertemperatuur tussen de 8 en de 10 graden Celsius.

De wijnen van Citra hebben hun wieg staan in het indrukwekkende landschap van de Abruzzen, waar puurheid en authenticiteit nog een rol van betekenis spelen. Hier behoort de cultuur van het wijnmaken tot de alledaagse realiteit, als erfenis van een lange traditie agrarische ontwikkeling, waar de vastberadenheid van de mens en de vrijgevigheid van de natuur hebben geleid tot ambitie en passie. Deze voor toeristen nog vrij onbekende streek strekt zich uit over het Majella gebergte en het Gran Sasso massief, tot aan het blauw glinsterende water van de Adriatische zee. Het klimaat is er bijzonder gunstig voor de wijnproductie: warme zomers met temperaturen die overdag hoog kunnen oplopen, maar die getemperd worden door de zachte en koele zeebries van de nabijgelegen Adriatische zee. De nachten zijn dan weer zeer verfrissend, dankzij de nabijheid van het gebergte. Hier speelt het Citra – consortium een rol van betekenis en dient het als voorbeeld voor vele andere wijnproducenten in deze regio.

  • Kleur: Wit
  • Wijnstreek: Abruzzo
  • Land: Italië
  • Druivenras: Trebbiano
  • Smaak: Fruitige en bloemige witte wijn.
  • Wijnhuis: Citra Vini
  • Houdbaarheid: Jong drinken
  • Serveertemperatuur: 8 - 10°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Bart Geplaatst op 23 April 2016 at 12:14

Heerlijke aperitief wijn, Trebbiano geeft altijd iets ziltigs in de wijn wat hem ook geschikt maakt in combinatie met visgerechten.


Orlandi Ponno Geplaatst op 13 Oktober 2015 at 16:47

Mooie wijn, veel fruit en een frisse afdronk.


Elke Kramer Geplaatst op 21 Augustus 2015 at 13:03

mooie Trebbiano


wim Geplaatst op 29 Mei 2015 at 17:52

Hele zuivere Trebbiano!


4 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen Uw review toevoegen