Zédé de Labégorce - Margaux, Frankrijk
€22,95

Zédé de Labégorce - Margaux, Frankrijk

2de wijn van Château Labégorce. Zeer mooie, elegante rode kwaliteitswijn. ...Meer informatie


De tweede wijn van Château Labégorce, Zédé de Labégorce, is samengesteld uit een blend van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. De hoofdmoot aan Cabernet Sauvignon en Merlot zorgt steeds voor een geslaagde, genereuze, typerende Medoc met ontzettend veel fruit, een rijke en volle structuur en een superbe elegantie. Petit Verdot draagt zijn steentje bij door het verlenen van finesse. Aangenaam zachte aroma’s en een perfect evenwicht. Heerlijk om zo van te genieten. 

Gorsse (of Gorce) is een oude naam die tijdens de Middeleeuwen courant voorkwam in de Medocstreek. In Margaux en de erond liggende gemeenten waren talrijke families terug te vinden die deze naam droegen. Het bestaan van “La Maison Noble de la Bégorce” gaat terug tot in 1332. Deze naam werd vermoedelijk afgeleid van “Abbé Gorce”, die uiteindelijk zijn naam gaf aan het huidige château. In de geschiedschrijving werd dit domein omschreven als het mooiste en best gelegen wijngoed in de gemeente Margaux. Na de Franse Revolutie werd het landgoed opgedeeld in drie eigendommen: l’Abbé Gorsse de Gorsse, Château Labégorce en Château labégorce Zédé.

Hubert Perrodo kocht Château Labégorce in 1989 en koesterde een grote droom om het versnipperde landgoed opnieuw te verenigen. In 2002 verwierf hij l’Abbé Gorsse de Gorsse. De hergroepering werd voltooid met het verwerven van Château Labégorce Zédé in 2005.

Hubert Perrodo overleed kort nadien in 2006 en zijn werk en ambitie worden thans voortgezet door dochter Nathalie. Sinds het millésime 2009 worden alle wijnen onder de naam Château Labégorce op de markt gebracht en is de volledige incorporatie van Château Labégorce Zédé een feit.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Margaux
  • Land: Frankrijk
  • Druivenras: Cabernet Sauvignon / Cabernet Franc / Merlot / Petit Verdot
  • Smaak: Complete rode Bordeaux wijn.
  • Wijnhuis: Château de Labégorce
  • Houdbaarheid: Meerdere jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Chateaux87 Geplaatst op 20 November 2015 at 13:50

Zeer aangename Margaux voor dit geld!


Julian van Basten Geplaatst op 16 Juni 2015 at 21:52

2e wijn van Chateau Labegorce, prijs/kwaliteit een zeer interessante wijn. Mooi karakteristiek Bordeaux fruit en aardse tonen, het elegante karakter van de Margaux is goed waarneembaar. Zeker aan te bevelen voor een goede prijs.


5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen