Bijzonder volle, rijke witte wijn van uitsluitend Chardonnay druiven met een complex en weelderig karakter, een volle, rijke smaakbeleving en lang aanhoudende afdronk. Lees meer..
Deze zeer bijzonder, volle, rijke witte wijn wordt gemaakt van uitsluitend Chardonnay druiven afkomstig uit één van de bekendste A.O.C.'s (Appellation d'Origine Contrôlée) van Bourgogne: Meursault. De appellation Meursault bevindt zich minder dan 10 kilometer ten Zuid-Westen van Beaune, de hoofdstad van Bourgogne. De volle, rijke witte wijnen uit Meursault bieden een weelderig karakter en rijk palet en genieten hierdoor alsmede door hun verfijning een bijzonder goede reputatie. Deze volle witte wijn rijpt na vergisting nog enkele maanden "sur lie" door op eikenhouten vaten. Dit wil zeggen dat zij verder rijpt met de droesem die op de bodem van de 'vergistingsvaten' ligt en tijdens deze rijpingsperiode wordt de droesem regelmatig door de wijn 'geroerd' middels bâtonnage: het door elkaar roeren van de droesem en de wijn met grote, houten stokken (bâtons). Vooral deze rijping "sur lie" zorgt voor een hele typerende, uitgesproken smaak en een hoog concentraat in de wijn. Bovendien geschiedt deze "sur lie" rijping op eikenhouten vaten waardoor de wijn haar tonen van onder meer vanille, toast en zelfs een vleugje karamel verkrijgt. De rijpe, complexe neus biedt tonen van rijp exotisch fruit die doen denken aan perzik en abrikoos, florale tonen en door de houtrijping tonen van amandel, hazelnoot, vanille en toast. Tot slot tonen zich in de neus maar nog duidelijker in de smaakbeleving tonen van zuivel die doen denken aan boter en die bijdragen aan het vettige, romige karakter van deze wijn. De volle, rijke smaakbeleving bevestigt de eerder waargenomen aroma's en gaat over in een zachte, rijpe, lang aanhoudende afdronk die heerlijk doet nagenieten van deze rijke maar tegelijkertijd verfijnde witte wijn. Deze wijn is al erg mooi op dronk maar heeft een bewaarpotentieel tot minimaal 2028. Deze Meursault laat zich uitstekend combineren met vis (in botersaus), diverse gerechten van wit vlees zoals kalf of varken, schaal- of schelpdieren zoals kreeft of scampi's en (gegrilde) zeevruchten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 12 graden Celsius.
Héle dikke jongen, top!
Héle dikke jongen, top!
Bijzonder volle, rijke witte wijn van uitsluitend Chardonnay druiven met een complex en weelderig ka..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen