Menu
0
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8!
Gratis verzending vanaf €99 incl. Track & Trace
Bestellen mogelijk vanaf 1 fles!
Bezoek ook onze winkel en ons proeflokaal

Geborgde Werkwijze Alcoholwet

Per 1 Juli 2021 wordt de Drank- en Horecawet vervangen door de Alcoholwet. Deze wetswijziging is erop gericht problematisch alcoholgebruik tegen te gaan en verantwoorde marketing en verantwoorde verstrekking van alcohol te stimuleren. Twee van de belangrijke speerpunten hierin zijn een betere leeftijdscontrole en een beperking van de maximale korting op alcoholhoudende dranken. Het is hierbij aan de verkoper om te controleren dat de koper de minimale leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Op deze pagina wordt toegelicht hoe Vin Unique hieraan gehoor geeft.

Leeftijdscontrole bij bezoek van de website
Bij het bezoeken van onze website wordt een pop-up getoond waarin wij aangeven dat u ten minste 18 jaar oud moet zijn om deze website te mogen bezoeken. Ook wordt onder het Menu een balk weergegeven met daarin de mededeling dat onze website uitsluitend toegankelijk is voor personen vanaf 18 jaar. 

Leeftijdscontrole bij levering
Onze wijnen worden door ons persoonlijk bezorgd of door het speciaal daarvoor aangestelde Wijndistributiecentrum Verhoeven of Flespakket.nl. De bezorgers van ozne externe vervoerders zullen bij levering de leeftijd van de ontvanger moeten controleren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Onze eigen bezorger zal dit uitsluitend bij een eerste levering doen.

Levering bij de buren of neerzettoestemming
Vanaf 1 Juli 2021 is het helaas wettelijk verboden om pakketten met alcoholhoudende dranken bij de buren af te leveren of op een door u aangewezen locatie (schuur, garage, enz.) neer te zetten. Wél mag de bezorger de wijnen op uw eigen adres aan iemand anders dan u overhandigen, mits deze de minimale leeftijd van 18 jaar heeft bereikt en een geldig legitimatiebewijs kan tonen.

Werkwijze en verpakking
Bovenstaande werkwijze is bij al onze medewerkers inclusief externe vervoerders bekend. Daarnaast werken wij speciale, voor wijn bestemde verzenddozen en reguliere wijndozen waarvan de inhoud duidelijk is. 

Controle werkwijze
Volgens de per 1 Juli 2021 in werking tredende Alcoholwet zijn wij verplicht onze Geborgde Werkwijze tenminste eenmaal per jaar te controleren. Dit zal bij de eerste bestelling op 1 Juli 2021 worden gedaan en vervolgens jaarlijks herhaald worden.

Verantwoord alcohol gebruik en NIX18
Als (online) aanbieder van alcoholhoudende dranken zijn wij het niet alleen aan u maar ook aan onszelf verplicht om consumenten te stimuleren verantwoord met alcohol om te gaan. Dat wil zeggen géén overmatige alcoholconsumptie en géén alcohol voor personen jonger dan 18 jaar.

Wij reken op uw medewerking en danken u hartelijk voor uw begrip. Indien u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of op- of aanmerkingen heeft, vragen wij u vriendelijk contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail.

Wilt u meer weten over verantwoord alcoholgebruik of de NIX18-campagne?

Door het gebruik van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Manage cookies

Op de hoogte blijven van wijnaanbiedingen, wijnproeverijen en het laatste wijnnieuws?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:0,00
Bestel nog voor 99,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta