Menu
0
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8!
Gratis verzending vanaf €99 incl. Track & Trace
Bestellen mogelijk vanaf 1 fles!
Bezoek ook onze winkel en ons proeflokaal

Geborgde Werkwijze Alcoholwet

Geborgde Werkwijze Alcoholwet (Nieuwe Alcoholwet 2021)

22-12-2023

 

Verantwoorde alcoholverkoop is voor Vin Unique erg belangrijk, ook bij bezorging. Vin Unique wil geen alcohol bezorgen aan jongeren onder de achttien jaar.

In dit document, de geborgde werkwijze, wordt omschreven hoe door Vin Unique invulling wordt gegeven aan verantwoorde verkoop op afstand. Met andere woorden, hoe de leeftijdgrens bij Vin Unique wordt geborgd vanaf het moment van bestellen (telefonisch of online) tot en met het moment van levering. Hiermee wordt voldaan aan de in artikel 20A lid 1 sub b van de Alcoholwet gestelde eis dat men moet beschikken over een werkwijze waarmee wordt gewaarborgd dat de alcoholhoudende drank slechts wordt afgeleverd op het adres van de geadresseerde (of bij een distributiepunt) en dat de leeftijd van de persoon aan wie de alcoholhoudende drank wordt verstrekt wordt vastgesteld en dat deze werkwijze ook wordt gehanteerd.

Dit document is actueel en kan op elk moment worden opgevraagd. Het document wordt ten minste één keer per jaar geactualiseerd (n.a.v. een evaluatie) en bij iedere wijziging van de situatie. De geborgde werkwijze omschrijft:

  1. Hoe Vin Unique, samen met eventuele ketenpartners (bezorgdiensten), de leeftijdsgrens bewaakt van bestelling tot en met de bezorging;
  2. Hoe Vin Unique ervoor zorgt dat de werkwijze duidelijk en helder kenbaar wordt gemaakt voor medewerkers, eigen bezorgers en/of anderen die werkzaam zijn onder de verantwoordelijkheid van Vin Unique;
  3. Hoe Vin Unique controleert op de juiste naleving van de geborgde werkwijze en hoe, naar aanleiding van evaluaties van de werkwijze, eventuele veranderingen worden doorgevoerd.

 

  1. Proces (conform artikel 5.2, lid 1 onder a en b van het Alcoholbesluit)

Op 21 Maart 2022 hebben alle medewerkers van Vin Unique deze geborgde werkwijze schriftelijk ontvangen en zijn zij geïnformeerd over de verplichtingen waaraan zij dienen te voldoen op basis van de Alcoholwet.

Het is bij online bestellingen verplicht dat de koper aangeeft tenminste 18 jaar of ouder te zijn. Dit doet de koper door zijn of haar geboortedatum op te geven alsmede de ‘checkbox’ aan te vinken waarin wordt gevraagd te bevestigen dat hij/zij 18 jaar of ouder is.

Bij telefonische bestelling wordt gevraagd of de koper 18 jaar of ouder is. Tevens wordt in alle gevallen aan de koper gemeld dat bij aflevering een leeftijdscontrole wordt uitgevoerd. Degene die het pakket in ontvangst neemt op het door de koper vermelde adres zal zich dienen te legitimeren.

De koper c.q. ontvanger van de bestelling is verplicht zich te legitimeren wanneer hierom gevraagd wordt conform artikel 20 lid 2 van de Alcoholwet. Indien deze hier geen gehoor aan kan dan wel wil geven, zal de bestelling niet overhandigd worden. Indien het pakket door MyParcel bezorgd wordt zal het pakket op een ophaallocatie afgegeven worden. Indien het pakket door Verhoeven Logiqs Wine Distribution & Storage of door een eigen bezorger van Vin Unique bezorgd wordt zal het pakket geretourneerd worden naar respectievelijk ons magazijn in Tilburg of onze winkel in Sint-Michielsgestel. Indien de koper/ontvanger wenst zijn/haar bestelling nogmaals aangeboden te krijgen, zal deze gevraagd worden de verzend-/leverkosten nogmaals te voldoen, dan wel verzocht worden het pakket af te halen in onze winkel. In beide gevallen blijft het de koper/ontvanger verplicht zich te legitimeren.

Bij levering door zowel een externe bezorgdienst als door onze eigen bezorgers zal te allen tijde een leeftijdscheck gedaan worden. De ontvanger dient een geldig identiteitsbewijs te tonen, conform artikel 20 lid 2 van de Alcoholwet.

Zowel de externe bezorgers als de eigen bezorgers van Vin Unique controleren bij aflevering de geboortedatum aan de hand van het legitimatiebewijs dat de koper/ontvanger gereed houdt. Het is de koper/ontvanger verplicht zich op verzoek van de bezorger te legitimeren.

Een bestelling afleveren bij de buren dan wel de wijn achterlaten op een aangegeven plek is niet toegestaan. Het pakket zal in dit geval bij bezorging door MyParcel bezorgd worden op een afhaallocatie. De bestelling kan hier op vertoon van een geldig legitimatiebewijs afgehaald worden wanneer is bevestigd dat de koper/ontvanger de wettelijk vereiste leeftijd van ten minste 18 jaar heeft bereikt. Het pakket zal bij bezorging door Verhoeven Logiqs Wine Distribution & Storage of onze eigen bezorgdienst geretourneerd worden naar respectievelijk ons magazijn in Tilburg of onze winkel in Sint-Michielsgestel. Indien de koper/ontvanger wenst zijn/haar bestelling nogmaals aangeboden te krijgen, zal deze gevraagd worden de verzend-/leverkosten nogmaals te voldoen, dan wel verzocht worden het pakket af te halen in onze winkel. In beide gevallen blijft het de koper/ontvanger verplicht zich te legitimeren.

Uw bestelling zal via MyParcel te allen tijde verzonden worden in speciaal voor flessentransport bestemde dozen waaruit duidelijk blijkt dat het om alcoholhoudende drank gaat. Ook zal bij het aanmaken van een verzendlabel de optie “Leeftijdscheck 18+” geselecteerd worden zodat de bezorger weet dat het een leeftijdsgevoelige zending betreft. Door het selecteren van deze optie worden de opties “Alleen afleveren bij ontvanger” en “Handtekening vereist” ook automatisch geselecteerd, waardoor de pakketbezorger ervan op de hoogte is dat het pakket noch bij de buren afgegeven mag worden, noch op een aangegeven plek neergezet mag worden.

Uw bestelling zal via Verhoeven Logiqs Wine Distribution & Storage te allen tijde verzonden worden in de originele verpakking waaruit duidelijk blijkt dat het om alcoholhoudende drank gaat. Daarbuiten is Verhoeven Logiqs Wine Distribution & Storage gespecialiseerd in de opslag en transport van wijn en sterke drank en zij vervoeren uitsluitend alcoholhoudende dranken. Zij zijn om die reden  bekend met de wet- en regelgeving omtrent de verkoop en levering van leeftijdsgebonden producten. Tevens is de bekendheid met de wet- en regelgeving door ons gecontroleerd en is Verhoeven Logiqs Wine Distribution & Storage op de hoogte gesteld van onze Geborgde Werkwijze. Verhoeven Logiqs Wine Distribution & Storage zal uw bestelling dus ook niet afleveren bij de buren, noch op een aangegeven plek neerzetten. In tegenstelling tot MyParcel zal uw bestelling niet op een afhaallocatie afgegeven worden maar geretourneerd worden naar ons magazijn in Tilburg.

 

  1. Informatievoorziening medewerkers (conform artikel 5.2, lid 1 onder c van het Alcoholbesluit)

Alle medewerkers van Vin Unique die verantwoordelijk zijn voor de verkoop en verzending van alcoholische dranken hebben het diploma Sociale Hygiëne behaald en zijn daarmee onder meer bekend met de wet- en regelgeving rondom de verkoop van alcoholische dranken.

Alle medewerkers van Vin Unique die verantwoordelijk zijn voor de verkoop en verzending van alcoholische dranken hebben daarnaast de geborgde werkwijze op 21 Maart 2022 zowel digitaal als schriftelijk ontvangen.

 

  1. Controle (conform artikel 5.2, lid 1 onder d van het Alcoholbesluit)

Ten minste éénmaal per jaar zal het gehele proces met alle daarbij behorende stappen worden gecontroleerd. Indien uit onze periodieke controle blijkt dat er niet volgens afspraak gewerkt wordt door eigen medewerkers of externe partijen, zal hier direct actie op ondernomen worden. Indien het een fout van een van onze medewerkers betreft zal deze opnieuw getraind worden om het proces op de juiste manier te doorlopen. Indien het een fout van een externe partij betreft zal deze partij op de hoogte gebracht worden van het gebrek en dit volgens het door hen bepaalde interne beleid corrigeren.

De meest recente controle vond plaats op 22 December 2023 bij ordernummer ORD03921.

Indien tussentijds veranderingen in het proces om wat voor reden dan ook noodzakelijk zijn, zullen deze direct doorgevoerd worden en zullen alle medewerkers en indien van toepassing externe partijen hiervan digitaal op de hoogte gesteld worden. Medewerkers ontvangen tevens een vernieuwd fysiek exemplaar van het te doorlopen proces. Ook zal er indien nodig een training volgen om de nieuwe werkwijze te verduidelijken en eigen te maken.

Door het gebruik van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Manage cookies

Op de hoogte blijven van wijnaanbiedingen, wijnproeverijen en het laatste wijnnieuws?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:0,00
Bestel nog voor 99,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta