Volle, rijpe, aromatische rode wijn van uitsluitend Agliancio druiven met een zondoorstoofd karakter en aromatische tonen van mokka, chocolade en cacao. Lees meer..
Deze rijpe, aromatische rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Aglianico druiven en is afkomstig uit Puglia, de hak van de laars van Italië. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden, zijn handmatig geoogst en afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van circa 40 jaar oud. Na productie wordt deze wijn 3 tot 4 maanden op eikenhouten vaten gerijpt wat de wijn zachter en ronder maakt. Ook verkrijgt de wijn hierdoor lichte tonen van vanille en een gebrande ondertoon. De neus kenmerkt zich door het voor Puglia karakteristieke zondoorstoofde fruit, gecomplementeerd door aroma's van mokka, chocolade, cacao en leer. De smaakbeleving is zacht en bijzonder rijp met wederom veel fruit en een mooie hoeveelheid concentraat. Deze wijn laat zich perfect combineren met stoofpotjes en diverse (geroosterde) vleesgerechten. Erg lekker op een koude winterse dag maar ook bijzonder aangenaam als metgezel bij een barbecue! De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het wijnhuis Tagaro wordt op dit moment gerund door Michele, de derde generatie van de Lorusso-familie en bevindt zich in de Itria-vallei in Puglia in het uiterste Zuiden van Italië. De Lorusso-familie hecht veel waarde aan de geschiedenis van de Itria-vallei, alsmede aan tradities en lokale gebruiken. Het is mede om die reden dat Michele Lorusso, de huidige eigenaar van Tagaro SRL, een wijnproject is gestart onder de noemer Progetto Vino di Lorusso Michele, ofwel: Wijnproject van Lorusso Michele. De focus binnen dit project ligt erop om wijnboeren uit de omgeving te adivseren en in contact te brengen met de voor hen juiste afzetmarkt terwijl de samenwerking ook zorgt voor een algehele kwaliteitsverbetering in de wijnen. Dit laatste staat tevens in lijn met het doel dat Michele Lorusso heeft met Tagaro: om jaar in, jaar uit betere wijnen te produceren. Daarnaast moet de wijn representatief zijn voor de regio, een perfecte balans hebben en moeten de unieke aroma's en smaken van de Itria-vallei in de wijnen terug komen. De familie werkt om deze reden dan ook veel met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio zoals Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Susumaniello, Verdeca, Bianco d'Alessano en Minutolo.
Mooie nieuwe aanwinst hoor!
Mooie nieuwe aanwinst hoor!
Volle, rijpe, aromatische rode wijn van uitsluitend Agliancio druiven met een zondoorstoofd karakter..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen