Frisse, fruitige rosé wijn van Primitivo, Negroamaro en Susumaniello druiven met tonen van rood fruit zoals aardbei en rode bessen met een frisse, zomerse ondertoon. Lees meer..
Deze frisse, fruitige rosé wijn wordt gemaakt van een combinatie van drie van de belangrijkste druiven voor Pugliese wijn: Primitivo, Negroamaro en Susumaniello. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden, worden handmatig geoogst en zijn afkomstig van de eigen percelen van het wijnhuis gelegen in het uiterste Zuiden van Puglia. Alhoewel deze druiven(combinatie) voornamelijk zondoorstoofde, overrijpe rode wijnen oplevert is het wijnhuis Tagaro ertoe in staat hier een frisse, zomerse rosé van te produceren. De neus doet denken aan een rijpe combinatie van rood fruit zoals aardbei en rode bessen met een zomerse indruk. Het rijpe rode fruit komt ook in de smaakbeleving naar voren in combinatie met een frisse ondertoon die de rosé een licht, fris en uitermate zomers karakter geeft. De afdronk is al even zo fruitig en sappig als de smaakbeleving en maakt dorstig naar meer. Door het soepele karakter is deze rosé heerlijk doordrinkbaar en perfect te combineren met diverse (borrel)hapjes, lichte voorgerechten en zelfs visgerechten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.
Het wijnhuis Tagaro wordt op dit moment gerund door Michele, de derde generatie van de Lorusso-familie en bevindt zich in de Itria-vallei in Puglia in het uiterste Zuiden van Italië. De Lorusso-familie hecht veel waarde aan de geschiedenis van de Itria-vallei, alsmede aan tradities en lokale gebruiken. Het is mede om die reden dat Michele Lorusso, de huidige eigenaar van Tagaro SRL, een wijnproject is gestart onder de noemer Progetto Vino di Lorusso Michele, ofwel: Wijnproject van Lorusso Michele. De focus binnen dit project ligt erop om wijnboeren uit de omgeving te adivseren en in contact te brengen met de voor hen juiste afzetmarkt terwijl de samenwerking ook zorgt voor een algehele kwaliteitsverbetering in de wijnen. Dit laatste staat tevens in lijn met het doel dat Michele Lorusso heeft met Tagaro: om jaar in, jaar uit betere wijnen te produceren. Daarnaast moet de wijn representatief zijn voor de regio, een perfecte balans hebben en moeten de unieke aroma's en smaken van de Itria-vallei in de wijnen terug komen. De familie werkt om deze reden dan ook veel met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio zoals Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Susumaniello, Verdeca, Bianco d'Alessano en Minutolo.
Super lekkere rose!!
Heerlijk zomers!!
Super lekkere rose!!
Heerlijk zomers!!
Frisse, fruitige rosé wijn van Primitivo, Negroamaro en Susumaniello druiven met tonen van rood fru..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen