Stevige, krachtige, diepe rode wijn van Tempranillo, Garnacha, Syrah, Merlot en Petit Verdot druiven met een rijk en breed palet en lang aanhoudende afdronk. Lees meer..
Deze stevige, krachtige, diepe rode wijn wordt gemaakt van een combinatie van Tempranillo, Garnacha, Syrah, Merlot en Petit Verdot druiven. Deze wijn dankt zijn naam aan de 5 maanden houtrijping op Franse eikenhouten vaten. De blend van 5 verschillende druivenrassen zorgt voor een breed inzetbare wijn die tegelijkertijd diepgang, kracht en structuur verschaft en bij iedere slok tot ver in de afdronk steeds weer nieuwe smaken laat ontdekken. De intens rijpe neus biedt tonen van rijp rood fruit zoals aardbeien compote en Maraschinokersen in combinatie met tonen van framboos. Ook duidelijk aanwezig zijn de tonen van houtrijping die de wijn een iets gebrand karakter geven alsmede tonen van karamel en vanille. Nadat de wijn wat zuurstof heeft gehad steken subtiele tonen van balsamico, laurier en kruiden de kop op. De smaakbeleving is al even zo rijk als de neus en biedt buiten een bevestiging van de eerder waargenomen aroma's een frisse ondertoon die zorgt voor balans en verfijning, maar ook veel fruit, duidelijke tonen van laurier en een hint van paprika. De tannines zijn zacht, sappig en in balans en zorgen daarmee voor een aangename structuur. De afdronk houdt, zoals na een dermate rijk palet te verwachten is, lang aan en laat steeds weer nieuwe smaken ontdekken. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met allerlei rijst- en vleesgerechten en diverse tapas, maar kan ook uitstekend de hele avond doorgeschonken worden. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Pago del Vicario vindt zijn oorsprong in 2000 en bevindt zich in de regio Castilla-La Mancha, in de gemeente Ciudad Real en nog specifieker in de plaats Las Casas. Dit bijzonder kleine dorpje bevat minder dan 1000 inwoners en de pittoreske sfeer in het dorp staat in groot contrast met de moderne, innovatieve technieken van Pago del Vicario. De wijnen die zij produceert zijn uiterst modern, gewaagd en soms zelfs ongewoon, maar altijd een groot succes en prachtig in balans. Pago del Vicario beschikt over circa 130 hectare wijngaarden waarvan het merendeel zich op circa 600 meter boven zeeniveau bevindt. In een bijzonder warme, droge regio als Castilla-La Mancha zorgt deze hoogte voor de aanvoer van verfrissende wind en voorkomt die wind dat de druifjes verbranden in de zon. De wijngaarden van Pago del Vicario bevinden zich pal naast het wijnhuis aan de oevers van de rivier Guadiana en deze rivier zorgt voor een uitzonderlijk microklimaat met relatief milde temperaturen en grote verschillen tussen dag en nacht wat de kwaliteit van de druiven zeer ten goede komt. Het wijnhuis is in 2000 ontstaan als passie van twee ondernemende broers, Antonio en Ignacio Barco, en heeft sindsdien door het grote succes van haar wijnen uit kunnen breiden met een hotel en restaurant. Dit succes is mede te wijten aan Susana López Mendiondo, de wijnmaakster van Pago del Vicario. Zij is afgestudeerd landbouwkundige met een specialisatie in wijn, actief als wijnconsultant voor diverse Spaanse wijnhuizen en was voorheen wijnmaakster bij het gerenommeerde Bodegas Mas Gil in Calonge.
Stevige, krachtige, diepe rode wijn van Tempranillo, Garnacha, Syrah, Merlot en Petit Verdot druiven..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen