Zachte, romige, biologische Extra Vierge olijfolie met subtiel bittertje, zeer lichte kruidigheid maar bovenal veel fruitigheid en soepel, verfijnd karakter. Lees meer..
Deze bijzonder zachte olijfolie wordt gemaakt van uitsluitend Arbequina olijven. De laatste jaren is de Arbequina-variëteit één van de populairste variëteiten vanwege zijn kenmerkende, vriendelijke karakter dat bijzonder zachte en romig aandoet. Olijfolie van de Arbequina olijf biedt een minimaal zoetje wat deze Extra Vierge olijfolie een zeer toegankelijk en breed inzetbaar karakter geeft. Het kleine bittertje en de kruidigheid die sommige oliën bieden zijn hier nauwelijks waarneembaar en deze olie biedt daarentegen een hoge fruitigheid met groene tonen die doen denken aan appel en banaan met een soepel, verfijnd karakter.
De olijven die men voor de productie van deze olijfolie gebruikt zijn afkomstig van oude en grote olijfbomen die biologisch geteeld zijn. Bodega Las Virtudes selecteert uitsluitend haar beste olijven voor de productie van haar Aceite de Oliva Virgen Extra, ofwel Extra Virgin Olive Oil/Extra Vierge Olijfolie. Een biologische extra vierge olijfolie wordt internationaal gezien als de koning onder de olijfoliën. Voor de productie hiervan mogen geen kunstmest of pesticiden gebruikt worden en de herkomst van de olijven moet exact aangetoond kunnen worden wat in feit een extra kwaliteitsgarantie biedt. Deze olijfolie wordt koud geperst met mechanische persen waardoor de meeste voedingswaarden worden behouden, de olijfolie hoog in polyfenolen en antioxidanten is en een rijke smaak ontstaat. Deze uitzonderlijk verfijnde olijfolie leent zich het beste voor gebruik bij koude bereidingen zoals salades en dressings en is ook bijzonder lekker om (vers gebakken) brood in te dippen. Zó lekker dat ze haast zo te drinken is! Daarnaast erg leuk als (verjaardags)cadeau, relatiegeschenk of als onderdeel van een borrelpakket vol lekkernijen!
Bodega Las Virtudes, ook wel het Villena Coöperatief, is enerzijds ontstaan vanuit een noodzaak voor kleinere wijnhuizen en -producenten om hun krachten te bundelen en om anderzijds tradities en kennis over het land en de wijnen te combineren. Door het bundelen van de krachten zijn constante innovaties en uitbreidingen mogelijk in zowel het wijnhuis als de productieruimte voor olijfolie. In 1972 werden de eerste eikenhouten vaten gekocht waarmee nu nog steeds gewerkt wordt voor de productie van Fondillón, een versterkte wijn uit de regio. Ook werd een kleine bottellijn aangeschaft om de eerste wijnen op de markt te kunnen brengen. In de jaren negentig werd een verdere toezegging gedaan op de kwaliteit van de wijnen en oliën en werd er een kwaliteitsafdeling in het leven geroepen onder leiding van José Francisco Torró en Juan Huerta als oenoloog. Samen zouden zij de verantwoordelijkheid dragen voor het opstellen van een investeringsplan en dat vervolgens gefaseerd uitvoeren. Bodega Las Virtudes beschikt mede door dit investeringsplan tegenwoordig over alle benodigde technische faciliteiten om hoogstaande kwaliteit op de markt te brengen. De wijnkelder omvat tegenwoordig 300 vaten en is de trots van het wijnhuis. Verder staan continuïteit, zorg voor de lokale economie en inwoners en behoud van het landschap hoog in het vaandel, alsmede lokale tradities en gebruiken.
wat maken ze in Spanje toch lekkere olie, helemaal van arbequina olijven. mijn favoriet!
wat maken ze in Spanje toch lekkere olie, helemaal van arbequina olijven. mijn favoriet!
Zachte, romige, biologische Extra Vierge olijfolie met subtiel bittertje, zeer lichte kruidigheid ma..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen