Uitzonderlijke mooi gerijpte, unieke jaargang van Château Branaire (Duluc-Ducru). Elegantie, finesse en harmonie zoals deze in weinig jaargangen te vinden is. Lees meer..
LET OP: Slechts één fles beschikbaar. Zie foto's voor afvulling van fles en kwaliteit van label en capsule.
Deze oude, bijzonder mooi gerijpte Saint-Julien wordt gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot druiven. Deze uitzonderlijke mooie jaargang liet in de jonge jaren wijnen zien met een laag gehalte zuren, maar toont zich decennia later nog mooier dan het geroemde jaar 1961. Het weelderige karakter gecombineerd met een stevige body, uitzonderlijke finesse en vrijwel ongeëvenaarde elegantie maakt dat deze wijn bijna 70 jaar later nog altijd een genot is voor de smaakpapillen. In de neus subtiele tonen van donker fruit die doen denken aan kersen, pruimen en een hint van bramen gepaard met aroma's van sigarenkistjes, leer, tabak en kruiden. De smaakbeleving toont op elegante wijze de leeftijd van deze bijzondere wijn met een zacht, elegant en verfijnd palet waarbij de rijke smaakbeleving zich op harmonieuze wijze opent. Deze weelderige smaakbeleving gaat over in een afdronk die uitzonderlijk lang aanhoudt en op prachtige wijze de elegantie en verfijning van een oude, gerijpte Bordeaux van deze uitzonderlijke klasse laat zien. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
In 1959 heeft een hete, lang aanhoudende zomer geleid tot druiven met een uitzonderlijke rijpheid. Terwijl op jonge leeftijd gevreesd werd dat het lage zuurgehalte voor problemen zou zorgen werd dit ruimschoots gecompenseerd door het hogere alcoholpercentage en het geconcentreerde fruit. Deze bijzonder jaargang zou decennia later intens geroemd worden door zowel critici als wijnliefhebbers.
Château Brainaire-Ducru is gelegen binnen de Saint-Julien appellation in de Bordeaux en zij produceert haar eerste wijn onder de naam van het wijnhuis. Haar wijngaarden liggen verspreid door Saint-Julien en beslaan totaal circa 50 hectare waarvan 70% Cabernet Sauvignon druiven, 22% Merlot druiven, 4% Cabernet Franc druiven en 4% Petit Verdot druiven. Deze druiven worden te allen tijde met de hand geoogst van de ongeveer 35 jaar oude wijnstokken om op deze manier de druiven te selecteren op kwaliteit en optimale rijpheid. Het wijnhuis garandeert op deze manier haar constante kwaliteit en is zo in staat ieder jaar een topwijn te produceren.
Uitzonderlijke mooi gerijpte, unieke jaargang van Château Branaire (Duluc-Ducru). Elegantie, finess..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen