De geschiedenis van Kopke begint in 1636 tussen Hamburg en Portugal onder leiding van de oprichter van het wijnhuis: Nicolau Kopkë. Het pad dat Kopke later in zou slaan is nauw verwant met de geschiedenis van haar locatie en het gebied Porto. De Douro-regio was voorbestemd als locatie om de voorliefde voor deze versterkte wijn en de schoonheid die de natuur biedt samen te brengen door middel van de productie van bijzondere Port wijnen. Nicolau Kopkë verhuist in 1636 van Hamburg naar Portugal en is op dat moment werkzaam als consultant/vertalen voor de Hanseatische taal: een oude handelstaal die gebruikt werd en gebaseerd is op de Duitse taal. Tegelijkertijd begint Nicolau Kopkë met de in- en verkoop van wijn en twee jaar later worden de eerste flessen verscheept naar het Noorden van Europa. In 1781 maakt het bedrijf van Nicolau Kopkë de transitie door van handelaar naar grootschalig producent middels de aankoop van wijngaarden in de Douro-regio. Vanaf dit moment verschuift de focus dan ook van wijn naar Port en al snel wordt de productie van Port de voornaamste focus van Nicolau Kopke & Co. Het bedrijf wordt een toonbeeld voor innovatie, productie en transport van Port wijnen voor de hele regio. In de daarop volgende eeuwen blijft Kopke zich ontwikkelen met daarbij constant in het achterhoofd de geschiedenis van het wijnhuis en de ongeëvenaarde passie van Nicolau Kopkë.