Chianti Classico Gran Selezione Madonnino Della Pieve Premiata Fattoria di Castelvecchi - Toscane, Italië

Het mooiste wat Toscane voortbrengt...... ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!De absolute TOP!!! Beschikbaar in de jaargangen 2013 en 2015.

Wil je de originele klassieke Chianti proeven in al zijn pracht dan heb je met deze Castelvecchi een topper van formaat.

Vandaag de dag worden er strengere regels opgelegd en zo is er bijvoorbeeld de hoogste kwaliteitsgarantie, de wijnen van Castelvecchi mogen rekenen op een DOCG label. Het label DOCG staat voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita, is een extra controle op kwaliteit.

Het Chianti Classico gebied bevindt zich tussen de Toscaanse steden Florence in het noorden en Sienna in het zuiden. Het Classico gebied wordt gezien als het hart en beste deel van de Chianti streek. Castelvecchi ligt in het hart van het gebied vlakbij de plaats Rada. De geschiedenis van het gehucht Castellvecchi gaat terug tot de 11e eeuw!

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Castelvecchi begon in het jaar 2000 toen de familie Paladin Castelvecchi kocht. Deze wijnmaak familie maakt op het familiedomein in Annone Veneto de Paladin- en Bosco del Merlo wijnen. De familie heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie gestopt in Castelvecchi. Er is volop geïnvesteerd in de wijngaarden, wijnkelder en restauratie van de gebouwen.

De wijngaarden van Castelvecchi beslaan in totaal 24 hectare, verspreid over verschillende locaties op de heuvels rondom het plaatsje Rada. Het verschil in ligging, hoogte(400 tot 600 meter), grond samenstelling, en verschillen in klimaat, draagt bij aan het verfijnde karakter van de wijnen. De wijnen worden in de eeuwenoude kelders van Castelvecchi gemaakt en rijpen er vervolgens de tijd die ze nodig hebben, voordat ze op fles worden gebotteld.

Het belangrijkste blauwe druivenras in Chianti Classico is Sangiovese . Sangiovese is een druivenras dat in heel Italië staat aangeplant maar de beste wijnen van dit druivenras komen uit Toscane. Op Castelvecchi wordt dan ook uitsluitend gewerkt met de druivenrassen Sangiovese en Canaiolo. Er wordt geen gebruik gemaakt van de (officieel toegestane) Franse druivensoorten: Merlot, Cabernet Sauvignon of Syrah, om de wijn te ‘verbeteren’. De wijnen van Castelvecchi zijn dan ook 100% Toscaans en onderscheiden zich door hun authenticiteit, typiciteit, frisheid en elegantie.

  • Kleur: rood
  • Wijnstreek: Toscane
  • Land: Italië
  • Druivenras: Sangiovese
  • Smaak: Elegante, houtgelagerde Italiaanse rode wijn
  • Wijnhuis: Fattoria Castelvecchi
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Chris Geplaatst op 22 Januari 2020 at 14:08

Bizar mooi!!


Boontje Geplaatst op 12 Juni 2015 at 21:20

Niet voor niets Gran Selezione.....


Jo van Aerle Geplaatst op 1 Juni 2015 at 20:16

Bijzondere Gran Selezione!


Pete Geplaatst op 29 Mei 2015 at 13:34

What a power, great Chianti!!!!!!


Benjamin Geplaatst op 12 Mei 2015 at 17:00

Wat is dit een Top Chianti!!!!


5 sterren op basis van 5 beoordelingen Je beoordeling toevoegen