Domaine Rieflé Pinot Blanc BIO - Elzas, Frankrijk
11,95

Domaine Rieflé Pinot Blanc BIO - Elzas, Frankrijk

Mooie frisse en volle witte wijn uit de Elzas die frisheid en soepelheid verenigt met het gracieuze van een mooie Elzas-wijn. Aroma's van perzik en abrikoos met een fris, aangenaam karakter. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Deze Pinot Blanc is fijn en delicaat. Hij verenigt frisheid en soepelheid en vertegenwoordigt het grazieuze  van de wijnen uit "l'Alsace". Aroma’s van perzik en rijpe abrikoos, en een bescheiden, fris smakende aciditeit bezorgen dit sappige wijntje een aangenaam imago. Deze wijn past bij vrijwel iedere maaltijd die om witte wijn vraagt en is dus zeer breed inzetbaar. Ook wanneer in het voorjaar weer asperges worden geserveerd, mag een Pinot Blanc zeker niet ontbreken. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 10 graden Celsius.

De familie Rieflé kent een diepgewortelde geschiedenis in de Rijncultuur. Hun identiteit wordt weerspiegeld in de geest van het prachtige wijnmakershuis dat dateert uit 1609. Sinds 1850 vormt zich een ketting van zes generaties, die de traditie van deze familiale wijncultuur in stand houdt. Hun respect voor de uitzonderlijke omgeving en terroir uit zich in een gedeeld enthousiasme voor het wijnmaken, dit zowel bij alle leden van de familie als bij hun medewerkers.

Het huis Rieflé heeft heel wat wijngaarden op de “Côtes de Rouffach” een helling dat door zijn rijke kalkbodem, zachte, aantrekkelijke wijnen voortbrengt. De rode draad door dit huis is de zuiverheid en eerlijkheid van hun producten. De verwachting van iedere variëteit wordt glansrijk ingevuld. Riesling is Riesling, Pinot Gris is Pinot Gris, enzovoort. Stuk voor stuk zeer typerend voor hun variëteit en het terroir.

  • Kleur: Wit
  • Wijnstreek: Alsace
  • Land: Frankrijk
  • Druivenras: Pinot Blanc
  • Smaak: Mooie, frisse en volle witte wijn
  • Wijnhuis: Maison Rieflé
  • Houdbaarheid: Enkele jaren
  • Serveertemperatuur: 8 - 10°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Schaapjesophetdrooge Geplaatst op 23 April 2016 at 12:10

Schitterende Pinot van een top producent uit de Elzas, Domaine Riefle.


Corian Geplaatst op 10 Mei 2015 at 17:37

Vanavond asperges, dus Pinot Blanc, vanavond van Riefle.


5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen