Whole Berry Cabernet Sauvignon Springfield Estate - Robertson Valley, Zuid-Afrika
17,95

Whole Berry Cabernet Sauvignon Springfield Estate - Robertson Valley, Zuid-Afrika

Diep granaat-rood gekleurde wijn van uitsluitend Cabernet Sauvignon druiven en tonen van cassis, eucalyptus, zwarte bessen, confituur, pruimen en vanille. ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!



Deze diep granaat-rood gekleurde wijn wordt gemaakt van uitsluitend Cabernet Sauvignon druiven. De wijnmaker van Springfield Estate tijdens de vergisting en rijping zo min mogelijk in contact te komen met de wijn: de druiven worden door middel van zwaartekracht getransporteerd en de vergisting geschiedt met natuurlijke gisten, waarna de wijn één jaar op eikenhouten vaten rijpt. De wijn wordt vervolgens niet gefilterd waardoor de kans op bezinksel in de fles erg groot is, maar de aroma's en smaken ook aanzienlijk expressiever zijn. De neus is klassiek en zeer typerend voor Cabernet Sauvignon met intense tonen van cassis, eucalyptus, zwarte bessen, confituur, pruimen en vanille, met een vleugje zwarte peper. De smaakbeleving is even zo intens, maar wederom met een klassieke, authentieke stijl. Door de houtrijping is de wijn mooi afgerond en heeft hij tonen van vanille en een zijdezachte, haast romige smaakbeleving. De afdronk is klassiek, zacht en fruitig en houdt lang aan. Deze wijn laat zich perfect combineren met stevige vleesgerechten zoals côte de boeuf of een mooi stukje rood vlees, maar ook met gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

In het hart van de streek Robertson vinden we het dynamische familiebedrijf Springfield. Eigenaar is de familie Bruwer, vierde generatie wijnboeren en negende generatie nakomelingen uit een geslacht van Hugenoten. Op dit moment is de leiding van Springfield in handen van een broer en zus team: Abrie en Jeanette Bruwer, die net zo gepassioneerd zijn voor de wijn als de generaties voor hen. De rendementen zijn sterk beperkt om een hoge kwaliteit fruit te kunnen produceren, voor wijnen met veel diepte en structuur.

  • Kleur: Rood
  • Wijnstreek: Robertson Valley
  • Land: Zuid-Afrika
  • Druivenras: Cabernet Sauvignon
  • Smaak: Volle, klassieke rode wijn
  • Wijnhuis: Springfield Estate
  • Houdbaarheid: Enkele jaren
  • Serveertemperatuur: 18 - 20°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Joep T. Geplaatst op 11 September 2018 at 11:34

Net als de andere wijnen van Springfield een heerlijk glas wijn!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen