Volle, rijpe, zondoorstoofde rode wijn met in de neus zondoorstoofd fruit, maar ook tonen van rode paprika en een hint van tabak. Zowel in de smaak, als in de weelderig zachte, verfijnde afdronk komt het zondoorstoofde fruit duidelijk naar voren met een m Lees meer..
Deze rijpe, zachte, diepe rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven en is afkomstig uit Puglia, de hak van de laars van Italië De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar en worden handmatig geoogst en op rijpheid geselecteerd. Na productie rijp deze wijn nog circa 4 maanden op eikenhouten vaten wat de wijn ronder en zachter maakt en tevens tonen van vanille en een licht gebrande ondertoon geeft. De neus kenmerkt zich door zijn rijke aroma's van zondoorstoofd fruit maar geef ook duidelijke tonen van rode paprika, vanille, en tabak. De smaakbeleving is vol, zacht en rijk met wederom veel fruit en ook hier kenmerkende tonen van houtrijping die licht gebrand aandoen en gecombineerd met het zondoorstoofde fruit een weelderig palet creëren met een aangename hoeveelheid concentraat. De afdronk houdt dan ook lang aan, doet intens nagenieten en maakt dorstig naar meer. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met onder meer pittige kazen, stoofpotjes, (geroosterde) vleesgerechten of bij de barbecue maar ook bij de borrel(plank) komt deze wijn uitstekend tot zijn recht. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het wijnhuis Tagaro wordt op dit moment gerund door Michele, de derde generatie van de Lorusso-familie en bevindt zich in de Itria-vallei in Puglia in het uiterste Zuiden van Italië. De Lorusso-familie hecht veel waarde aan de geschiedenis van de Itria-vallei, alsmede aan tradities en lokale gebruiken. Het is mede om die reden dat Michele Lorusso, de huidige eigenaar van Tagaro SRL, een wijnproject is gestart onder de noemer Progetto Vino di Lorusso Michele, ofwel: Wijnproject van Lorusso Michele. De focus binnen dit project ligt erop om wijnboeren uit de omgeving te adivseren en in contact te brengen met de voor hen juiste afzetmarkt terwijl de samenwerking ook zorgt voor een algehele kwaliteitsverbetering in de wijnen. Dit laatste staat tevens in lijn met het doel dat Michele Lorusso heeft met Tagaro: om jaar in, jaar uit betere wijnen te produceren. Daarnaast moet de wijn representatief zijn voor de regio, een perfecte balans hebben en moeten de unieke aroma's en smaken van de Itria-vallei in de wijnen terug komen. De familie werkt om deze reden dan ook veel met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio zoals Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Susumaniello, Verdeca, Bianco d'Alessano en Minutolo.
Super lekker glas wijn!!
Super lekker glas wijn!!
Volle, rijpe, zondoorstoofde rode wijn met in de neus zondoorstoofd fruit, maar ook tonen van rode p..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen