Licht aromatische, gebalanceerde witte Bordeaux met enkele maanden houtrijping en een evenwichtig en verfijnd karakter en bijzonder aangename smaakbeleving. Lees meer..
Deze licht aromatische, mooi gebalanceerde witte wijn wordt gemaakt van een combinatie van Sauvignon Blanc, Sémillon, Sauvignon Gris en Muscadelle druiven en is afkomstig uit Entre-deux-Mers, een gebied aan de Zuid-Oost kant van Bordeaux. Deze wijn draagt tevens de Appellation d'Origine Contrôlée Entre-deux-Mers of kortweg A.O.C. Entre-deux-Mers, een beschermde herkomstbenaming uit deze regio. De regio Entre-deux-Mers dankt haar naam aan haar ligging tussen twee rivieren, te weten de Dordogne en Garonne en het is precies deze ligging die de wijnen uit dit gebied zo interessant maakt. De verfijnde, rijke neus biedt een gebalanceerde samenhang van rijp tropisch fruit, een vleugje citrus en duidelijke tonen van houtrijping zoals toast en vanille. De smaakbeleving is net zo evenwichtig als de neus en biedt een weelderig verlengde van eerder waargenomen aroma's. Een aangename balans tussen rijpheid en een lichte fraîcheur biedt spanning en diepgang, welke tot lang in de afdronk aanhouden. Deze wijn laat zich uitstekend serveren als aperitief maar combineert ook bijzonder goed met schaal- en schelpdieren, diverse visgerechten en zeevruchten alsmede met zachte (schapen-/geiten)kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.
Château Marjosse werd in 1782 gebouwd als zogeheten chartreuse. Een landgoed voor de gegoede klasse om zich op terug te kunnen trekken. Bernard Chénier, een wijnhandelaar uit Bordeaux, werd de eerste eigenaar en bewoner van het domein en liet de eerste percelen aanplanten. Pas meer dan 2 eeuwen later, in 1990, komt de familie Lurton voor het eerst in contact met het wijnhuis. In 1990 pachtte Pierre Lurton de eerste percelen van het Château Marjosse en in hetzelfde jaar wordt hij aangesteld als technisch directeur bij Château Cheval Blanc. In de jaren daarna betrekt Pierre Lurton een tweede woning op het domein en geleidelijk blijft hij delen van het domein overnemen. In 2004 wordt hij aangesteld als CEO bij Château d'Yquem en vanaf 2013 is hij volledig eigenaar van Château Marjosse. Zijn familienaam en achtergrond gaven hem de mogelijkheid om nadat hij eigenaar werd uit te groeien van 12 hectare naar 46 hectare wijngaarden. De familie Lurton (Pierre en zijn zeven broers en zussen) zijn namelijk allen betrokken bij diverse wijnhuizen in Bordeaux, waaronder enkele zeer gerenommeerde huizen. Sinds 2017 start het wijnhuis met het apart vinificeren van de druiven afkomstig van verschillende wijngaarden om zo het onderscheid tussen percelen te kunnen benadrukken en meer verfijning te verkrijgen in de wijnen.
Licht aromatische, gebalanceerde witte Bordeaux met enkele maanden houtrijping en een evenwichtig en..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen