Weingut Georg Gustav Huff Riesling Eiswein 0,375L - Nierstein, Duitsland 0,375L (DEMI-BOUTEILLE)
39,95

Weingut Georg Gustav Huff Riesling Eiswein 0,375L - Nierstein, Duitsland

Uiterst bijzondere dessertwijn van laat geoogste Riesling druiven die geoogst worden bij een temperatuur van -8 graden Celsius of lager! Tonen van citrus, abrikoos, mango, rijpe peren, honing en een vleugje kruiden wisselen elkaar af en vullen elkaar perf ...Meer informatie

    Dit artikel is direct uit voorraad leverbaar!Deze uiterst bijzondere dessertwijn wordt gemaakt van uitsluitend Riesling druiven. De druiven voor deze wijn worden zeer laat geoogst waardoor het vocht uit de druiven deels verdampt en zij daardoor in verhouding meer suikers bevatten 'per liter'. Overigens worden de druiven niet alleen laat geoogst, dit gebeurt ook nog eens 's nachts of zeer vroeg in de ochtend en vaak pas in December, waardoor de druiven door de nachtvorst bevroren zijn. Om het predikaat Eiswein te verkrijgen, moeten de druiven geoogst worden bij minimaal 8 graden vorst. Vaak laat de de wijnboer zijn beste druiven hangen om de hoogst mogelijke kwaliteit te verkrijgen. Dit hele proces is echter zeer kostbaar en biedt veel onzekerheid, aangezien het nooit zeker is of het kwik daadwerkelijk tot -8 graden Celsius zal dalen. Na de oogst worden de druiven terwijl ze nog bevroren zijn geperst en hierdoor komt alleen het meest edele druivensap vrij. Tot slot laat men dit druivensap rijpen om zo de hoogst mogelijke kwaliteit en een zeer bijzondere elegantie te verkrijgen.

Deze wijn biedt in de neus tonen van rozijntjes, amandelspijs, kruiden en een zeer elegant zuurtje. De smaakbeleving is al even zo verfijnd en tonen van citrus, abrikoos, mango, rijpe peren en honing wisselen elkaar af en vullen elkaar perfect aan. In de achtergrond komen wederom tonen van rozijntjes naar voren die later plaats maken voor een elegant, verfrissend zuurtje, afkomstig uit de Riesling druif. De afdronk biedt vervolgens veel concentraat en houdt daarmee ook bijzonder lang aan. Deze wijn laat zich perfect combineren met foie gras, stevige blauwschimmel kazen en diverse fruitdesserts. Deze wijn kan jong gedronken worden, maar wordt met de jaren steeds mooier. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 10 graden Celsius.

Weingut Georg Gustav Huff is gevestigd in Schwabsburg, onderdeel van de stad Nierstein en daarmee onderdeel van het wijngebied Rheinhessen. Een gebied dat bij menigeen bekend staat om haar zoete (witte) wijnen, maar waar ook zeer mooie, droge kwaliteitswijnen worden geproduceerd. Weingut Huff is hiervan één van de mooiere voorbeelden: al ruim 300 jaar een familiebedrijf waarbij de basis van het succes is gebaseerd op de ervaring, kennis en passie die generatie op generatie wordt doorgegeven. Zo is de familie het gehele jaar door actief aan het werk in de wijngaard om gezonde en volledig rijpe druiven te kunnen oogsten. Per microklimaat is bekeken welk druivenras het beste aangeplant kan worden en deze worden zorgvuldig onderhouden door ontbladering, druivendeling en selectief handmatig plukken om de perfecte ontwikkeling van de individuele kenmerken te garanderen. De familie Huff gebruikt in haar wijngaarden uitsluitend organische meststoffen die het bodemleven ten goede komen. Ook worden diverse wijngaarden met stro of gecomposteerd groenafval bedekt om erosie te voorkomen en er op steile hellingen voor te zorgen dat het regenwater vastgehouden wordt en opgenomen kan worden door de druivenstruiken. Door de gedeelde passie, kennis en intensieve zorg voor de wijngaarden, is de familie Huff in staat om zeer bijzondere kwaliteitswijnen te produceren en dit wordt dan ook wereldwijd erkent, wat af te zien is aan de grote diversiteit in prijzen die zij in de wacht slepen. Één van de meest gerenommeerde prijzen voor hun kwaliteitswijnen is die van "Beste Duitse Riesling" die zij in Augustus 2019 hebben bemachtigd.

  • Kleur: Wit
  • Wijnstreek: Nierstein-Schwabsburg
  • Land: Duitsland
  • Druivenras: Riesling
  • Smaak: Stevige, krachtige, verfijnde witte dessertwijn
  • Wijnhuis: Weingut Georg Gustav Huff
  • Houdbaarheid: Vele jaren
  • Serveertemperatuur: 10 - 12°C
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Karel van Doormalen Geplaatst op 13 Juni 2020 at 10:55

echt de top!


Nahe lovers Geplaatst op 24 Januari 2020 at 13:50

Sehr gut diese Riesling Eiswein!!


Daan Geplaatst op 30 December 2019 at 12:53

Héél erg bijzonder! Heeft een prijskaartje, maar dat is 'ie dubbel en dwars waard!!


5 sterren op basis van 3 beoordelingen Je beoordeling toevoegen