Evenwichtige, geconcentreerde, fruitige rode wijn van 90% Merlot en 10% Cabernet Franc druiven. Weelderig en zacht, uitstekend geschikt om jong te drinken. Lees meer..
Tempo d'Angelus is in 2019 in het leven geroepen door Stéphanie de Boüard-Rivoal, op dat moment voorzitster van de Raad van Bestuur van Château Angélus. Het doel van deze wijn is om de grote Bordeaux-wijnen te demystificeren. Tegelijkertijd wil Château Angéus zoals ze dat altijd doen een wijn aanbieden van de hoogste kwaliteit en waarin het typerende terroir naar voren komt, gemaakt door hetzelfde team experts dat ook de overige drie wijnen van dit wijnhuis produceert. Tempo d'Angelus vormt als het ware een venster naar de wereld van Grand Crus waarvan zowel zeer als minder ervaren wijndrinkers op jonge leeftijd al van kunnen genieten zonder dat de wijn rijping in de kelder vereist zoals een Grand Cru dat wel doet.
Deze vriendelijke maar complexe rode wijn wordt in 2023 gemaakt van 90% Merlot en 10% Cabernet Franc druiven. Alhoewel Château Angélus zich binnen de gemeentegrenzen van Saint-Émilion bevindt, bevinden de wijngaarden waarvan men Tempo d'Angelus maakt zich buiten deze gemeentegrenzen waardoor de wijn niet als Saint-Émilion geclassificeerd mag worden en zodoende als Bordeaux geclassificeerd wordt. Een complexe, gestructureerde maar vriendelijke wijn biedt een rijke, weelderige neus van rijp rood en zwart fruit die doet denken aan onder meer kersen, bramen en pruimen. Een subtiele kruidigheid en florale nuances complementeren de uitnodigende neus, alsmede mooi verwoven tonen van houtrijping. Deze complementaire tonen van houtrijping dankt de wijn aan zijn rijping op eikenhouten vaten waarvoor uitsluitend vaten gebruikt worden die één of twee maal eerder zijn gebruikt. De smaakbeleving is elegant en verrassend soepel voor een jonge Bordeaux. Terwijl de sappige tannines zorgen voor kracht en structuur zijn ze op jonge leeftijd al uitstekend in balans met het fruit en concentraat. Duidelijke tonen van rijpe rode en zwarte bessen, rood fruit compote en in de achtergrond subtiele tonen van chocolade. De afdronk houdt door de rijke smaakbeleving bijzonder lang aan. Deze wijn kan vanaf het oogstjaar circa 5 tot 8 jaar verder rijpen, maar kan ook uitstekend jong gedronken worden. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Het jaar 2023 is net als het voorgaande jaar een jaar met uitdagingen geweest. Een zachte winter werd opgevolgd door een voorjaar met snel stijgende temperaturen. Het was al vroeg in het jaar warmer dan andere jaren en dit zou het gehele jaar aanhouden. De temperatuur liep in Juni nog verder op maar ging gepaard met bovengemiddeld veel neerslag wat resulteerde in de heftigste aanval van (valse) meeldauw uit de afgelopen decennia. Ruim 90% van alle wijnhuizen heeft in meer of mindere mate met (valse) meeldauw te maken gehad en de verliezen in oogst verschillen per wijnhuis van 10 tot in sommige gevallen wel 70 procent. Gedurende de maanden Juli en Augustus viel er minder neerslag en ook toen was het bovengemiddeld warm met minder zonuren, maar hoge temperaturen. Een hittegolf begin September heeft veel druiven het laatste duwtje in de rug gegeven om optimale rijpheid te bereiken. Zowel de kwantiteit als kwaliteit van de oogst van 2023 verschilt per wijnhuis en is sterk afhankelijk van de vaardigheden per team om de uitdagingen gedurende het jaar te tackelen. In zijn geheel genomen is 2023 geen geweldig jaar, maar de algemene verwachting is een goede tot zeer goede kwaliteit met uitschieters in beide richtingen.
In 1782 is Jean de Boüard de Laforest neergestreken in Saint-Émilion en de familie is sindsdien onlosmakelijk verbonden gebleven met Bordeaux. Het was echter pas begin 20e eeuw en enkele generaties later dat Maurice de Boüard de Laforest via een erfenis eigenaar werd van het familiedomein en dit uitbreidde met een 3 hectare tellend domein dat onder de naam Angélus bekend stond. Maurice liet het domein verder uitbreiden en ontwikkelen door zijn zoons en Château Angélus zou uiteindelijk in 1954 tijdens de eerste classificatie van Saint-Émilion wijnen worden erkend als Grand Cru Classé. Het château werd in 1996 opgenomen in de classificatie Premier Grand Cru Classé B om tot slot in 2012 tot de hoogste classificatie Premier Grand Cru Classé A opgenomen te worden. Uiteindelijk trekt het wijnhuis zich in 2022 uit protest terug uit de classificatie en gaat het als Saint-Émilion Grand Cru verder. In de tussentijd blijft het wijnhuis altijd in familie van de de Boüard de Laforest-familie en blijft het innoveren en bovenal ook investeren in zowel techniek, beleid als hun direct omgeving.
Evenwichtige, geconcentreerde, fruitige rode wijn van 90% Merlot en 10% Cabernet Franc druiven. Weel..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen